Kod Srpca uhapšena četvorica taksista, pronađeno 16 migranata - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Kod Srpca uhapšena četvorica taksista, pronađeno 16 migranata

Četvorica taksista iz sarajeva uhapšena su kod Srpca zbog sumnje da su krijumčarili migrante, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

“Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 30.11.2020. godine, oko 19,00 časova, u mjestu Brusnik, opština Srbac, zaustavili su i kontrolisali četiri taksi vozila, kojima su upravljala lica D.S., H.H., N.J. i A.F. svi iz Sarajeva”, navodi se u saopštenju.

Prilikom kontrole, u automobilima je pronađeno šesnaest migranta, državljana Avganistana, za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine, te da su imali namjeru ilegalnog prelaska granice sa susjednom državom.

“Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres lica i vozila koje koriste gore navedena lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se lica inicijala D.S., H.H., N.J. i A.F liše slobode, te da se nakon dokumentovanja predmeta protiv istih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ‘Krijumčarenje ljudi'”, dodaje policija u saopštenju.

Pronađeni migranti predati su Terenskom centru Banjaluka na dalje postupanje.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Austrija dobila Vladu, kancelar i novi ministri položili zakletvu

M.

Srbija: Јoš 1.565 zaraženih, preminulo 38 osoba

M.

Akcija “Trik”: Dva lica lišena slobode, pretresi u toku

M.

Ostavite komentar