Kod Srpca spriječeno krijumčarenje 15 migranata,troje uhapšenih - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Kod Srpca spriječeno krijumčarenje 15 migranata,troje uhapšenih

Službenici Jedinice granične policije Gradiška spriječili su krijumčarenje 15 osoba afro-azijskog porijekla u mjestu Kaoci na području opštine Srbac.

“Krijumčarenje je spriječeno juče prilikom kontrole tri putnička motorna vozila. Vozilima je upravljalo troje državljana BiH, i to dvojica muškaraca i jedna žena”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Kako se dodaje, migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Avganistana i Bangladeša.

Među krijumčarenim osobama su dvije žene, šestoro djece, te sedam odraslih muškaraca.

“Prema naredbi Tužilaštva BiH, državljani BiH su uhapšeni i ispitani u svojstvu osumnjičenih, te će protiv njih ovoj instituciji biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba”, istakli su iz Granične policije.

Vozila koja su, kako navode, korištena kao sredstva izvršenja krivičnog djela i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

“Krijumčareni migranti će, nakon što budu ispitani u svojstvu svjedoka, biti predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH”, zaključuje se u saopštenju.

Danas objavljeno

U zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju poginulo više od 12.000 ljudi

M.

Nebenzja: Pobrinućemo se da Ukrajina nikada više ne bude izvor pretnji

Vanja A

Ruska ambasada u Britaniji: Ako London isporuči lovce Kijevu slijede vojno-političke posljedice za sve

Vanja A

Ostavite komentar