2. Aprila 2020.

“Kod nas mrtva tijela odnose kamionima, a UEFA razmišlja samo o novcu”

Big Portal

Pandemija koronavirusa najteže je zahvatila Italiju, a samim tim i Seriju A.

“Ova sezona više nema smisla. Stali smo, nijedna ekipa se neće vratiti u onakvom stanju u kakvom je bila. Stadioni će biti bez publike, a rizikovaćemo i sa zdravljem naših igrača. Za mene je povratak fudbalu potpuno ludilo”, izjavio je Čelino za Gazetu delo Sport.

Prvi čovek ovog prvoligaša zapretio je da će povući svoju ekipu iz svih takmičenja ukoliko se odluka o nastavku sezone prebrzo donese, to jest, kako se spekuliše, ukoliko Serija A bude morala da bude završena do 30. juna.

“Ako se to desi oni će me naterati da kažem igračima da ne izlaze na teren i da izgube svaku utakmicu 3:0 (službenim rezultatom) iz poštovanja prema građanima Breše i njihovim voljenim koji više nisu sa nama”, jasan je bivši vlasnik Lidsa.

UEFA je u sredu donela odluku o odlaganju svih svojih klupskih i reprezentativnih takmičenja, koja su bila planirana za jun.

“To se ne može izbeći. Priča se da sezona mora da se završi 30. juna, kada je istek roka za prezentaciju budžeta i ugovora igrača za sve klubove. Oni (UEFA) su arogantni i neodgovorni – misle samo o ekonomskom interesu i kupovima. Ali, što se tiče italijanskog prvensdtva, UEFA će odlučiti da se ono nastavi jer mora da se završi do juna?”, ističe Italijan koji podvlači nelogičnost takvog poteza:

“Šta ćemo da radimo, da igrao svakog drugog dan? Ili UEFA ima moć da produži dane i učini ih dugim 72 sata? Ako UEFA želi da uradi nešto sa svojim profitom, neka pošalje boce sa kiseonikom i respitratore u Breši. Bićemo im zahvalni. Pričam vam o Breši i kažem vam da mi ovde imamo kamione koji transportuju mrtva tela. Mi smo centar ove epidemije”.

Jedan od glavnih problema u svim sportovima, što se tiče nastavka sezone, je taj što igrači ne bi mogli momentalno da se vrate utakmicama kada bi se vratili treninzima, već bi za to bilo poterbno vreme.

“Bilo kako bilo, igrači bi se vratili posle 45 dana potpune neaktivnosti. Bilo bi im potrebno mesec dana samo da se vrate u formu, u suprotnom bi postojao rizik od povređivanja”.

Breša je trenutno na dnu Serije A, a predsednik Lacija je optužio Čelinija da ne želi da se nastavi sezone jer bi u tom slučaju njegov klub ispao.

“Lotito se drao na mene pre neki dan rekavši mi da ne želim da igramo samo da bi se mi spasli. On bljuje vatru jer misli da će osvojiti Skudeto. Mene ne zanima ispadanje, to smo i prikazanim partijama do sada zaslužili”, jasan je Čelino, koji zaključuje:

“Pričam generalno. Završiti sezonu u junu je nemoguće, a da bi se produžila sezona potrebno je produžiti sve nacionalne i internacionalne rokove: ugovore, budžete, rokove sa bankama, prelazni rok, pripreme, početak nov sezone… To bi, jednostavno, bio potpuni haos”.

U trenutku pisanja ovog teksta, u Italiji ima preko 110 hiljada zaraženih koronavirusom, a preko 13 hiljada je umrlo do sada.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare