Kod Ljubuškog plantaža marihuane vrijedna milion KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Kod Ljubuškog plantaža marihuane vrijedna milion KM

Plantaža marihuane, čija bi vrijednost u uličnoj prodaji bila veća od milion КM, pronađena je u mjestu Lipno kod Ljubuškog, a dva lica su uhapšena, potvrđeno je Srni iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Zapadno-hercegovačkog kantona.

Uhapšena su lica čiji su inicijali R.A. /63/ i M.A. /21/ iz mjesta Vitina, a pronađen je zasad od 918 stabljika indijske konoplje.

Iz kantonalnog MUP-a je navedeno da je policija došla do operativnih saznanja o tome da se na području mjesta Lipno, na nepristupačnom terenu, nalazi zasađen veliki broj zelenih stabljika koje izgledom asociraju na indijsku konoplju.

“Na lokalitet na kojem su bili zasađene stabljike 15. jula oko 8.40 časova dolaze dvije muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije  lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama R.A. i M.A. iz mjesta Vitina”, navedeno je u policijskom saopštenju.

Uhapšena lica su tokom kriminalističke obrade u cijelosti priznala počinjenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po kompletiranju predmeta protiv njih će biti upućen izvještaj Кantonalnom tužilaštvu Široki Brijeg.

Prilikom uviđaja povrijeđen je jedan policijski službenik, pa su zbog teško pristupačnog terena u njegovom izvlačenju pomogli pripadnici Gorske službe spasavanja. 

(Srna Foto: Ilustracija) 

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar