Kod kojih marki automobila se najrjeđe pali lampica motora - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Kod kojih marki automobila se najrjeđe pali lampica motora

Kad se na ekranu pojavi lampica kvara motora, popravak je često skup. Tri marke, Mitsubishi, Mercedes ili Volkswagen, taj kvar najmanje pogađa.

Lampica može ukazivati ​​na 1.283 različitih problema povezanih s motorom, pokazalo je istraživanje s američke web stranice CarMD.com.

Na armaturnoj ploči lampica je prikazana kao žuto ili narančasto osvijetljeni simbol bloka motora. Kad se lampica upali, mnogi se vozači s razlogom uplaše jer problemi povezani s motorom često su skupi.

CarMD.com jeproveo istraživanje na 19,5 miliona automobila te zaključio da se lampica najmanje uključuje na Mitsubishijima, Mercedesima i Volkswagenima. Pobjednik je američki model Toyota Tacoma koja ovdje nije dostupna, a slijedi Honda CR-V.

Toyota Camry završava na trećem mjestu. Korejska Kia pobjeđuje kada su u pitanju najniži prosječni troškovi popravke kada se upali lampica: 322 dolara. Drugi i treći su Chrysler s 333 dolara i Mazda s 339 dolara. Koliko je poznato, u Evropi još uvijek nisu provedena usporedna istraživanja.

(HAK Revija)

Danas objavljeno

Volkswagen vraća Up nakon dve godine pauze?

Zeljka

Dacia proizvela 7.000.000-ti automobil

Zeljka

Najbolji i najgori automobili u 2021. po Klarksonu

Zeljka

Ostavite komentar