Kod Erika Nelsona Čović i Izetbegović - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kod Erika Nelsona Čović i Izetbegović

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, izjavio je da u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erika Nelsona ništa nije dogovoreno sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, ali da će do kraja mjeseca biti usvojen budžet i osigurana sredstva za izbore.

“Došao je gospodin Čović, povukao stare teme. Ambasadori SAD-a i EU pokušavaju da se prevaziđu nesporazumi, da stvari krenu nabolje, da se ubrza evropski put, da ubrzamo kandidatski status, da se riješe trenutni problemi poput blokade aranžmana MMF-a. U vezi s Mostarom ćemo se naći sljedeće sedmice”, rekao je Izetbegović.

Naveo je da ništa nisu dogovorili, ali kako su na tragu kada je riječ o raspodjeli 330 miliona evra od Međunarodnog monetarnog fonda.

“Još uvijek je sve tvrdo, insistiramo na tome da se mora poštovati Ustav. Ne može Savjet ministara narediti Federaciji kako će izvršiti unutrašnju distribaciju novca. Federacija može da potpuno ignoriše to, šta god Bevanda potpiše”, istakao je predsjednik Stranke demokratske akcije.

Napominje kako će sutra biti održana sjednica Savjeta ministara i da će do tada razgovarati s ministrima iz SDA i direktorom Centralne banke.

“Pokušaćemo nešto riješiti”, istakao je Izetbegović.

Upitan da li će biti održani izbori 2020. godine, Izetbegović je rekao da misli da hoće u novembru.

“Do kraja mjeseca ćemo imati budžet i sredstva za izborni proces”, zaključio je Bakir Izetbegović.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je prethodno održao sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu, odakle je poručeno da ostaju u političkom savezu.

Sastanku je prisustvovao i šef delegacije Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

(Klix)

Danas objavljeno

Niko kao on: Novak Đoković osvojio Rolan Garos!

Zeljka

U Rijeci vakcinacija djece dobi od 12 do 18 godina

M.

Borićemo se za Srbiju, bićemo sluge samo svoga naroda i države

M.

Ostavite komentar