20. Decembra 2020.

Koalicija “Pod lupom”: Oko 4.000 birača manje na biračkim spiskovima

Big Portal

Prema trenutnim informacijama postoji razlika u broju birača sa centralnog izbornog spiska i realnog stanja na terenu.

“Broj birača je manji za oko 4.000 u odnosu na spisak Središnjeg izbornog povjerenstva. U pitanju je 142 od ukupno 150 biračkih mjesta na kojima je razlika uočena”, izjavio je na konferenciji za novinare direktor Koalicije “Pod lupom” Dario Jovanović.

Istaknuo je kako nije u pitanju incidentna situacija već nešto što je sveprisutno te da će nakon provjere više informacija javnosti biti dostupno tijekom dana.

Jovanović je opovrgnuo da navedena situacija ima veze s tužbom HDZ-a BiH vezanom za biračke popise.

“Upoznati smo preko medija s kaznenom prijavom HDZ-a i ona se odnosi na razliku u broju birača između 27. srpnja i 5. studenoga, dakle 45 dana prije izbornog dana”, kazao je Jovanović.

Dodao je kako je izborni proces u Mostaru na većini biračkih mjesta započeo u skladu s Izbornim zakonom BiH, pratećim pravilima i procedurama.

“Mi ukazujemo na greške, propuste i radimo na njima kako bi se otklonile”, zaključio je Jovanović na konferenciji za medije.

U izborni proces u Mostaru uključena je i Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar čija je predstavnica Dženana Dedić kazala kako daju sve od sebe da građanima i građankama Mostara omoguće da nesmetano obavljaju svoju dužnost i da cijeli izborni proces protekne u najboljem redu.

“Pozivam Mostarce da izađu na izbore, ostvare svoje izborno pravo. Također pozivam sve političke subjekte da poštuju izborni zakon i pravila i da osiguraju svojim građanima da to svoje pravo ostvare”, kazala je Dedić.

Građanima je pozvala da sve uočene nepravilnosti prijave na besplatan broj 080 05 05 05.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare