24. Novembra 2021.

Ko vodi u trci za nagradu Gremi?

Big Portal

Sa 11 nominacija 35-ogodišnji Afroamerikanac čije nominacije obuhvataju više žanrova – R'n'B, džez, muziku američkih korena do klasičnih i muzičkih videa daleko je ispred 27-ogodišnje kanadske pop zvezde koji ima osam nominacija.

Batist je nominovan za album godine za “We Are” kao i za poloču godine sa numerom “Freedom”, koja je svojevrska oda gradu Nju Orleansu.

Pevačice Doža Ket i Gabriela Vilson, poznata pod umetničkim imenom H.E.R takođe imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.

Olivija Rodrigo, 18-ogodišnja američka pevačica i glumica takođe ima sedam nominacija.

Imena dobitnika će biti objavljena 31. januara 2022. godine u Los Anđelesu na 64. ceremoniji dodele Gremi nagrada koju će prenositi televizija Si-Bi-ES (CBS) jedna od pet velikih nacionalnih televizijskih mreža u SAD, i sigurno takođe preko interneta.

Harvi Mejson mlađi, predsednik akademije muzičke industrije u SAD (Recording Academy) rekao je u saopštenju da te nominacije odražavaju “lepotu muzičkog pejzaža današnjice raznolikog i diversifikovanog”.

Kao odgovor na stalne kritike zbog nedostatka diverziteta u nominacije dodate su dve kategorije na osam koliko ih je bilo prethodnih godina.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare