Ko sprema tužbu protiv Dika Martija i Karle del Ponte? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ko sprema tužbu protiv Dika Martija i Karle del Ponte?

Prištinski advokat Tom Gaši najavio civilnu tužbu protiv bivšeg izvestioca SE Dika Martija i bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte.

Tužbu će, kako objavio na Fejsbuku, podneti u svojstvu advokata i na osnovu ovlašćenja Mersina Katucija iz Albanije.

“U svojstvu advokata i po ovlašćenju gospodina Mersina Katucija, priprema se krivična prijava, kao i građanska parnica protiv švajcarskog senatora Dika Martija koji je tajno došao na posed i u kuću gospodina Katucija. Iako u kući porodice Katuci nisu pronađeni dokazi o trgovini ljudskim organima, Marti je prevario i zaveo Savet Evrope. Navodno su u njegovoj kući držali stotine civila, Albanaca, Srba, Roma, ilegalno ih mučili, ubijali i uzimali njihove organe za medjunarodnu trgovinu”, rekao je Gaši, a preneo je portal Kosovo onlajn.

On je dodao da je “lažni izveštaj Dika Martija zaveo i poslanike kosovskog parlamenta”, koji su glasali za Specijalni sud.

“Lažni izveštaj Dika Martija zaveo je Savet Evrope koji je ovlastio američkog tužioca Euleksa Klinta Villijamsona da istražuje ove navode, a 82 poslanika Kosova su u avgustu 2015. godine zavedena izveštajem Vilijamsona o potrebi formiranja Specijalnog suda”, rekao je izmedju ostalog Gaši.

Gaši je takođe dodao da će Del Ponteovu tužiti “jer je u svojoj knjizi koristila lažne podatke o navodnim zločinima OVK, koje je eksploatisao Dik Marti za njegov lažni izveštaj”.

Danas objavljeno

Sve ruske trupe napustile Kazahstan

M.

Zemljotres u okolini Bjelovara

M.

Krivokapić podnio inicijativu za smjenu Abazovića

M.

Ostavite komentar