11. Decembra 2020.

Ko se samoizoluje dobija 550 evra

Big Portal

Novac je već bio dostupan ljudima kojima je naloženo da se samoizoluju putem programa za praćenje kontakata preko telefona, e-pošte ili poruke, ali ne i putem aplikacije zbog anonimnosti, objavio je Reuters.

Svaki pojedinac koji u aplikaciji dobije upozorenje o samoizolaciji sada može da registruje svoje podatke kako bi primio uplatu.

Snažna zaštita privatnosti korisnika bila je ključni zahtjev koji su postavili Apple i Google kada su tehnologiju učinili dostupnom za razvoj aplikacija za praćenje kontakata ljudi zaraženih Kovidom-19.

Pojedinačni korisnici ne moraju da unose lične podatke kada se registruju za upotrebu aplikacije, što znači da automatski generisani zahtjevi za obavještavanjem o samoizolaciji nisu obavezujući.

Korisnik će ostati anoniman nakon što dobije obavještenje ako ne želi da zahtjeva novac, saopštila je služba za praćenje Kovida.

Novčana pomoć je osmišljena kao podstrek ljudima da ostanu kod kuće kada dobiju pozitivne rezultate testa, kako bi usporili širenje virusa korona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare