11. Januara 2021.

Ko prije dobije otkaz – postaje selektor Srbije: Luda trka Vladana Milojevića i Dragana Stojkovića!

Big Portal

Fudbalska reprezentacija Srbije je već mjesec dana bez selektora, a o skorom imenovanju nasljednika Ljubiše Tumbakovića slušamo već danima…

Taman kada se učini da je pitanje selektora riješeno, dogodi se obrt u priči, ali skoro da je izvjesno da su samo tri kandidata trenutno u igri. To su Dragan “Piksi” Stojković, Vladan Milojević i Savo Milošević, a teško je govoriti ko je od njih favorit u trci za klupu Srbije.

“Piksi” je prvi izbor FSS, to je rečeno jasno i glasno, međutim problem pravi njegov ugovor sa Guandžoum.

Stojković nije više trener tog kineskog kluba, ali nije raskinuo ugovor sa njima i još je na platnom spisku. Ako želi da postane selektor Srbije – moraće da se odrekne velikog novca.

Nezvanično se priča od pet do devet miliona evra…

S druge strane i Vladan Milojević ima “čvrst” ugovor sa Al-Ahlijem, zbog čega FSS nije želio da plati obeštećenje, pa u ovom trenutku djeluje da će do selektorskog mjesta doći kandidat koji prvi ostane bez posla.

“Danas, a najkasnije sutra Piksi bi trebalo da saopšti konačnu odluku o tome da li će preuzeti reprezentaciju”, navodi izvor lista “Informer”.

Dragan Stojković Piksi.

IZVOR: MN PRESS

“On je prije nekoliko dana, poslije ubjeđivanja i nagovaranja od strane čelnika FSS, ponudio svom klubu Guangdžou raskid ugovora pod određenim uslovima. Odgovor Kineza trebalo bi da dobije do kraja nedjelje ili najkasnije danas pa se očekuje da o svemu tome obavijesti FSS”, poručuje izvor iz Fudbalskog saveza Srbije i dodaje:

“Ipak, male su šanse da taj odgovor bude pozitivan i na zadovoljstvo našeg Saveza”.

Vladanu Milojeviću se ponovo “drma” klupa u Al-Ahliju pošto su vezali dva poraza, pa se čak priča o ultimatumu koji mu je uprava dala.

Naime, ako ne pobijedi Al-Hilal (lider prvenstva) mogao bi da dobije otkaz.

Vladan Milojević.

“Koliko je Kokezina želja da selektor bude Piksi, toliko zamjenik predsjednika FSS Marko Pantelić navija da Vladan preuzme reprezentaciju. Takođe, on je od potencijalnih kandidata pokazao možda i najveću želju da sjedne na klupu”.

“Čak je i sam nudio određena rješenja poput onog da privremeno, u prvih šest mjeseci, vodi uporedo klub i nacionalni tim”, navodi izvor pomenutog lista.

A, gdje je u cijeloj priči Savo Milošević?

Vjerovatno će to biti rješenje kome će se FSS okrenuti ako Stojković i Milojević ne budu dobili raskid ugovora sa klubovima u najskorijem periodu…

mondo.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare