"Ko pamti pobjede u derbijima kada je Zvezda bila šampion Evrope i svijeta?" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Ko pamti pobjede u derbijima kada je Zvezda bila šampion Evrope i svijeta?”

Predrag Mijatović, nekadašnji as Partizana, Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije, govorio je o aktuelnom trenutku u Humskoj.

Mijatović je analizirao loš početak sezone crno-belih, česte smene trenera, ali i dotakao se toga da li bi preuzeo neku od funkcija u bivšem klubu.

Popularni Mijat priznao je da ga boli sve što se događa crno-belima.

Svakako da nije prijatno. Kao što je emocija prisutna kad se pobeđuje, tako je i sad kad se gubi, nažalost, u onom težem obliku. Sezona je počela dosta čudno i žao mi je što Partizan ne liči na sebe“, rekao je Mijatović za Kurir.

Ima li krivca za trenutno stanje?

“Ne treba tražiti krivce, već treba pronaći rešenje. Nema se vremena za upiranje prstom u bilo koga, svaki dan je bitan za Partizan, zato je potrebno rešavati probleme i u koraku donositi rešenja koja će vratiti klub na pobednički kolosek“, rekao je, a onda se osvrnuo i na česte priče da se u Mijatoviću vidi rešenje u upravi.

“Često se pominje moje ime, bilo da je direktno za učešće u rukovođenju kluba ili indirektno, u vidu saveta i pomoći sa strane. Međutim, takav posao iziskuje 24 časa rada, Partizanu se treba maksimalno posvetiti. A kao što znate, ja ne živim u Srbiji, daleko sam i možda ne bi trebalo da komentarišem mogućnost mog angažovanja u klubu“.

Možda jednog dana dođe do toga da se vratim u moj Partizan, ali trenutno je, čini mi se, nemoguće, samo iz pomenutih razloga. Partizan je moj klub, mnogo smo dali jedan drugom, ljubav je obostrana, a otuda i postoji bol kad se gubi, kao što je prisutan sada“, dodao je.

Partizan je već “potrošio” klupske legende kao što su Ivan Tomić, Zoran Bata Mirković i Savo Milošević.

Očito je da nije do trenera. Čim se loši rezultati ponavljaju, nemoguće je da je baš svaki trener loš. Žao mi je što Savo, Batica, Ivan i ostali nisu uradili nešto više s voljenim klubom, mada ne treba zaboraviti neke blistave utakmice u Evropi s Miloševićem“.

Uteha navijačima crno-belih je bolji skor u susretima sa Crvenom zvezdom poslednjih godina.

Derbi je nešto u čemu svaki put uživam podjednako kao i kad gledam Svetsko prvenstvo. I jeste Partizan bio bolji u mnogim prethodnim derbijima, ali titule se računaju. Ko još pamti derbi iz mog vremena kad smo pobedili Zvezdu, šta to vredi kad je ta Zvezda bila šampion Jugoslavije, Evrope i sveta? Eto, radije bih menjao pobedu ili dobru igru u derbiju za titulu“, zaključio je Mijatović, konstatujući da ga je jako odbradovala pobeda Srbije u Norveškoj.

Danas objavljeno

Medvedev “zgazio” Španca i zakazao spektakl sa Đokovićem!

Vanja A

Još jedna dominantna predstava Srbije na Svjetskom prvenstvu

Vanja A

Đoković: Da ste odrastali u Srbiji, razumjeli biste

Vanja A

Ostavite komentar