18. Februara 2020.

Ko nije bio, a ko nije glasao za zaključke NSRS?

Big Portal

Istovremeno, predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović bio je prisutan samo na početku sjednice.

Da stvar bude zanimljivija, Čubrilović je, otvarajući posebnu sjednicu, rekao da niko od poslanika nije najavio odsustvo.

Međutim, Srpskainfo saznaje da u Narodnu skupštinu juče uopšte nisu ušla četiti poslanika stranaka iz RS – Milan Radović (DNS), Branko Butulija (SDS), Dragan Galić (PDP) i Nataša Stevanović (NDP).

Kako se vidi u listingu, niko od njih nije učestvovao u glasanju. Od poslanika poslaničke grupe “Zajedno za BiH”, na glasanju nije bio Senad Bratić koji je, kako saznajemo, imao smrtni slučaj u porodici.

Za Informaciju o antidejtonskom djelovanju Ustavnog suda BiH glasala su 72 poslanika, dok je dvoje Bošnjaka bilo protiv. Međutim, kako se vidi iz listinga, jedan poslanik je bio prisutan, a nije glasao. Riječ je o poslaniku u Klubu SDS Nebojši Vukanoviću.

Kada je na red došlo glasanje o osam ranije usaglašenih zaključaka, za je glasalo 70 poslanika, niko uzdržan, dok su Edin Ramić i Begija Smajić iz “Zajedno za BiH” i ovaj put bili protiv.

Međutim, dvoje poslanika nije glasalo – Željka Stojičić i Saša Popović, oboje iz SNSD.

Istovremeno, Nedeljko Ćubrilović, koji je i predsjednik DEMOS, bio je jedini lider parlamentarne stranke koji se nije obratio na sjednici, u skladu sa dogovrom. Kako nam je rečeno u parlamentu, Čubrilović je morao da se povuče sa sjednice zbog zdravstvenih problema.

– Predsjedik je učestvovao na sastanku sa liderima stranaka, koji je održan u 12 časova, kao i u otvaranju sjednice Narodne skupštine.

Međutim, zbog zdravstenih problema je morao da se javi u UKC RS gdje je proveo ostatak jučerašnjeg dana i tamo se nalazi i danas.

Čubrilović je ovlaštenja za vođenje sjednice Narodne skupštine prenio na potpredsjednicu Željku Stojičić.

(Srpskainfo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare