Ko je uhapšeni načelnik sa VMA? - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Ko je uhapšeni načelnik sa VMA?

Načelnik nefrologije na Vojnomedicinskoj akademiji Đ. M. uhapšen je zbog sumnje da je uzimao mito od pacijenata.

Uhapšeni lekar je takođe i profesor Medicinskog fakulteta.

Uhapšeni Đ. M. je praćen duže vreme u saradnji tužilaštva i Ministarstva odbrane. Sumnjiči se da je duže vreme tokom 2020. godine od većeg broja pacijenata uzeo novac za lekarske preglede, suprotno naredbi nadležnih organa koja se odnosi na prijem pacijenata koji ne ispunjavaju uslov hitnosti.

On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u sredu branio ćutanjem.Viši sud mu je, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Pacijenti koji su sklopili sporazume sa Tužilaštvom priznala su krivicu da su davali mito. Prema sporazumu, njima će biti određene uslovne kazne zatvora, a sporazume treba da potvrdi sud.

Uhapšeni doktor svoju karijeru započeo je pre 25 godina na Vojnomedicinskoj akademiji.

Medicinski fakultet je završio u Sarajevu 1982. godine, a specijalizaciju iz interne medicine je završio na VMA 1988. Užu specijalizaciju iz nefrologije završio je 1993. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Doktorske studije iz nefrologije je završio na VMA 1996. godine, navodi se u biografiji doktora na sajtu VMA.

Vanredni profesor na Medicinskom fakultetu postao je 2002. godine, a od 2008. je redovni profesor fakulteta.

Imao je priliku za stručna usavršavanja i u inistranstvu. Boravio je više meseci u Nemačkoj na Kliničkom centru u Homburgu, zatim u Kanadi, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama – UCLA – Harvard medikal skul.

Redovni je član Nastavno-naučnog veća Vojnomedicinske akademije, a bio je i predsednik Saveta VMA.

Kako navode mediji, Đ.M. je oženjen i da je otac dvoje dece. Njegovi intejvui i stučna mišljenja objavljivani su u stručnim i dnevnim listovima u Srbiji.

B92

Danas objavljeno

Pucnjava u Oslu, ubijene dvije osobe, ranjeno 14

M.

Patrijarh srpski Porfirije danas u Tuzli

M.

Stranke u Srpskoj ciljaju 117 poslanika, a mjesta ima za 83

M.

Ostavite komentar