Ko je u pravu – Đoković ili Nadal? - BIGportal.ba
Sport Tenis

Ko je u pravu – Đoković ili Nadal?

Završni turnir u Londonu nam je doneo dva potpuno različita stava Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Tema prvog i drugog dana turnira bili su mečevi na tri, odnosno na pet odigranih setova.

I srpski i španski teniser ostvarili su pobede od po 2-0 u prvom kolu turnira, a onda na konferencijama odgovorili na praktično isto pitanje.

Da li bi svi turniri trebalo da se igraju na tri seta, odnosno da se na Grend slem turnirima ukinu mečevi na pet setova?

“Ja sam potpuno protiv promene broja setova na grend slemovima. Imamo uvek dan pauze. Mislim da igranje u pet setova daje potrebnu raličitost tim turnirima, a istovremeno je deo istorije našeg sporta”, kaže Nadal i objašnjava:

“Osvojiti Grend slem na tri odigrana seta… Potrebno je da od igrača tražite još nešto, ne? Morate da budete mentalno jači, fizički jači, i sve to da budete toliko dugo bez prestanka, tokom dve duge nedelje…”.

Đoković, sa druge strane, objašnjava zašto bi voleo da se pravila na slemovima promene.

“Ja sam zagovornik igranja mečeva na tri seta – svugde. Iako Grend slem turniri imaju dugu tradiciju i istoriju. Ne znam da li postoji šansa da to promenimo. Ali, da – ja bih više voleo mečeve na tri odigrana seta”, izjavio je Đoković.

Srpski tenisr je dodao da je jedan od razloga taj što mlađe generacije imaju sve manji i manji raspon pažnje, a Grend slem mečevi umeju da potraju više nego mečevi bilo kog drugog sporta.

Naveo je i da je trenutni broj godina prosečnog gledaoca tenisa 61, što je previše.

Danas objavljeno

Rubljov umalo sve ispustio – Rusi vode

Vanja A

Ćaćić: Nadam se da nećemo igrati dubl sa Hrvatima

Vanja A

“Federer je uradio pravu stvar”

Vanja A

Ostavite komentar