Ko je tajanstvena Srpkinja, žena Metjua Palmera? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ko je tajanstvena Srpkinja, žena Metjua Palmera?

Ko je tajanstvena Srpkinja, žena Metjua Palmera, koju Dačić pominje?

Prije nekoliko godina su se upoznali, dok je Palmer bio na položaju političkog savJetnika ambasade SAD u Beogradu. Tada je, kako je otkrio u intervjuu datom podgoričkim medijima, rekao da je u srpskoj prestonici upoznao Danicu Damjanović, koja mu je kasnije postala i supruga.

Imenovanje specijalnog izaslanika za Balkan, Matthewa Palmera, pokazatelj je da SAD žele da budu jasnije pristutne u ovom regionu, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

U obraćanju na panelu “Zapadni Balkan, evropeizacija, demokratizacija i zajednička odgovornost” rekao je da Palmera poznaje duži niz godina, ali da od njega “ne očekuje ništa”.

  • Očekujem mnogo od njegove žene, koja je naša. Ne znam da li je iz Srbije, ali je iz našeg regiona. A kod nas se kaže “odakle ti je žena, odatle si i ti” – kazao je šef srpske diplomatije.

Ko je tajanstvena Srpkinja, žena Metjua Palmera, koju Dačić pominje?

Ovog veterana Službe za inostrane poslove SAD, za Srbiju, osim poslovnih, vežu i privatne veze, jer je njegova supruga Danica rođena u Beogradu.

Prije nekoliko godina su se upoznali, dok je Palmer bio na položaju političkog savjetnika ambasade SAD u Beogradu. Tada je, kako je otkrio u intervjuu datom podgoričkim medijima, rekao da je u srpskoj prestonici upoznao Danicu Damjanović, koja mu je kasnije postala i supruga.

  • Upoznao sam svoju suprugu Danicu, bivšu Damjanović, u Beogradu prije nekoliko godina. Iako je ona rođena u Beogradu, porodica Damjanović ima korjene u Crnoj Gori. Imamo kuću u Dobrim Vodama kod Bara gdje provodimo veći dio ljeta – odgovorio je 2014. godine na pitanje podgoričkih Vijesti, kakve su mu veze sa Crnom Gorom.

Doktorka Danica Palmer diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i na praksi je više od 20 godina.

Prema podacima sajta vahealthprovider.com, zaposlena je kao psihijatar u bolnici u Aleksandriji, Virdžiniji. Specijalizirala je dijagnostiku i liječenje mentalnih bolesti, poput depresije, anksioznih poremećaja, zloupotrebe supstanci i šizofrenije.

Govori španski, srpski i hrvatski jezik.

Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da je njenu fotografiju nemoguće naći na internetu, što predstavlja poseban kuriozitet u vreme društvenih mreža.

(Telegraf)

Danas objavljeno

Kraj Superlige: Izašli svi Englezi!

Zeljka

Zemljotres u blizini Ljubljane

M.

Predsednik otišao na prvu liniju fronta i poginuo

M.

Ostavite komentar