Ko je odgovoran za smještaj zdravih među zaražene? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ko je odgovoran za smještaj zdravih među zaražene?

Nadležni još ne saopštavaju ko je odgovoran za katastrofalan propust kada je 27. aprila šest državaljana Republike Srpske sa graničnih prelaza Gradiška i Šamac pod pratnjom policije, umjesto u karantin u srednjoškolski dom gdje su smještene zdrave osobe, smješteno u banjalučki Studentski centar “Nikola Tesla” gdje se nalaze zaraženi pacijenti.

Šest osoba koje su greškom bile smještene u karantin sa zaraženim pacijentima u agoniji čekaju testiranje kako bi bilo utvrđeno da li su zbog katastrofalne greške nadležnih zaraženi virusom korona.

Nakon što su nadležni uvidjeli propust, građani su smješteni u centar “Zaštiti me” u izolovane sobe. Oni su na društvenim mrežama objavili šokantna svjedočenja kako su greškom nadležnih dovedeni u opasnost da budu zaraženi.

Premijer i ostali zvaničnici su zatražili da se utvrdi ko je odgovoran, međutim konkretne informacije o propustu za sada niko ne saopštava.

Iz MUP-a Republike Sprske kažu da je od mjesta Jakupovci do Studentskog centra obavljena pratnja vozila u kojem su bili građani i da su oni po dolasku predati portiru.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite je rečeno da je formirana komisija za ispitivanje ovog događaja. Obećavaju da će u najkraćem roku resornom ministarstvu biti podnesen izvještaj radi utvrđivanja odgovornosti pojedinaca.

Izvinjenja nam ne znače ništa, jer su nam greškom institucija ugroženi životi, odgovaraju građani koji su sa graničnih prelaza Gradiška i Šamac greškom bili smješteni u Studentski centar među zaražene pacijente, umjesto u banjalučki Srednjoškolski dom.

Ovo što rade institucije je obično prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge, a zapravo su svi odgovorni, kažu u opoziciji.

Stanivuković kaže da su sramne zvanične tvrdnje da je za ovaj katastrofalan propust odgovoran jedan policajac, jer kako tvrdi, policajci nikoga nisu napamet odveli u Studentski centar, nego im je neko to naredio. Kaže da je posebno zabrinjavajuće i to što su institucije pokušale da zataškaju slučaj, kako on ne bi došao do medija.

Zašto na ulasku u Studentski centar nije bilo pripadnika policije i zbog čega niko nije pregledao pristigle osobe, nego su upućene direktno među zaražene pacijente?

Sve ovo potvrđuje da je u pitanju katastrofalan propust institucija kakav nije zabilježen od pojave pandemije virusa korona u Republici Srpskoj.

BN TV

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar