8. Novembra 2021.

Ko je ljubavnica princa Alberta s kojom ima sina? Bio je ludo zaljubljen u nju, ali se umiješao njegov otac

Big Portal

Dobro je poznato da je monegaški princ Albert vodio buran život prepun avantura i afera, a tako je dobio i najmanje dvoje nezakonite djece. Nedavno je isplivala još jedna tužba za očinstvo, a to je ujedno i najgori skandal jer se čini kako je princ napravio dijete za vrijeme svog braka.

Dvoje vanbračne djece koje je priznao, iako oni ne mogu naslijediti prijestolje, su Jazmin Grace Grimaldi, rođena 1992. godine koju je dobio s Amerikankom Tamarom Rotolo i Alexandre Grimaldi-Coste, koji je nedavno napunio 18 godina, a koji je plod njegove veze sa stjuardesom Nicole Coste.

Upravo se Nicole nedavno našla u centru pažnje javnosti kad je dala intervju u kojem je, između ostalog spomenula i suprugu princa Alberta, princezu Charlene od Monaka, mnogima poznatiju kao ‘najtužniju princezu’.

Iako je o njemu govorila u superlativima i hvalila ga kao odličnog oca, princ Albert je navodno pobjesnio nakon ovog intervjua, a nije ni čudo budući da bi komentari koje je izrekla o princezi Charlene mogli dodatno poljuljati njihov ionako klimav brak.

– Albert je ispunio obećanje: stvari se dobro razvijaju i idu svojim tokom, čime sam oduševljena. Suprotno onome o čemu su mediji pisali, Albert je preuzeo svoju ulogu oca i naš se odnos temelji na povjerenju. Alexandre je naslijedio moju dobrotu, ali i Albert je nježan, osjećajan i topao. Jako liči na nas dvoje. S Albertom se odlično slaže, vole se zajedno baviti sportom, započela je bivša stjuardesa, a onda je naglasila kako se odnos zakomplicirao dolaskom Charlene u Albertov život.

– Što se tiče Charlene, ne volim da nas uspoređuju. Ipak, trebamo se podržavati. U našoj situaciji diplomacija bi trebala prevladati. Ali tokom njenih susreta s mojim sinom doživjela sam stvari koje su me šokirale. Naprimjer, kada Albert nije bio tamo, Charlene je premjestila sobu mog sina u krilo za sobarice. Kao majka, ne mogu to opravdati, poručila je iskreno, a onda naglasila kako se njen sin odlično slaže s njihovom djecom.

Albert i Nicole upoznali su se na letu Air Francea između Pariza i Nice još 1997. Albert ju je pitao za telefonski broj i tako je počela njihova šestogodišnja veza. Princ je, navodno, bio ludo zaljubljen u Nicole, a njihovoj je ljubavi na kraju stao njegov otac, princ Rainier koji je od sina izravno zatražio da okonča tu vezu.

Rainier se pobrinuo i da njegov nezakoniti unuk nikad ne dođe na tron, amandmanom kojim je u monegaški ustav uključeno pravilo da vanbračna djeca ne mogu biti nasljednici prijestolja.

Nicole je sina Alexandrea rodila u augustu 2003., no Albert nije bio uz nju. Nakon poroda je u bolnici ostala šest sedmica.

– Morala sam se sama suočiti s tim. Nije bilo nikoga u koga sam se mogla pouzdati, ispričala je Nicole u jednom intervjuu.

Ipak, Albert se navodno financijski pobrinuo za svog sina i njegovu majku, a dvije godine nakon Alexandreovog rođenja, nakon smrti svog oca Rainiera, priznao je dječaka.

Nicole je, inače, rođena u Togu u Africi, a u Francusku je stigla s 18 godina. Tamo je neko vrijeme studirala ekonomiju, zatim arhitekturu, a nakon toga se posvetila karijeri modela. Kasnije je bila stjuardesa, a zatim je postala stilistica. Prije veze s Albertom bila je u braku s 15 godina starijim muškarcem s kojim je dobila dvoje djece.

Izvor: story.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare