Ko je kriv za tragediju u Tetovu? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ko je kriv za tragediju u Tetovu?

Kompanija “Brako” i Ministarstvo zdravlja tvrde da je modularna bolnica, koja je juče izgorjela u Tetovu, izgrađena prema svim očekivanim standardima.

“Naša kompanija posluje po najvišim standardima kvaliteta i isporučuje montažne modularne kontejnere sa najvišim bezbjednosnim standardima, koji su ispunili očekivanja SB koja je finansirala projekat”, saopštila je kompanija Brako, koja je delimično u vlasništvu Zaevog bivšeg potpredsjednika vlade Koca Anguseva.

Kompanija Brako kaže da su problemi sa instalacijom i nedugo zatim bili manje prirode i da su uključivali probleme sa izolacijom vode, a ne sa nečim što bi izazvalo požar.

Ministarstvo zdravlja takođe je branilo svoj projekat brze izgradnje modularne bolnice koristeći politički povezanog izvođača, insistirajući da su bolnička odjeljenja pomogla u spasavanju života.

“Centar Covid u Tetovu imao je tri izlaza, široke hodnike i niske prozore koji su pomogli u mogućoj evakuaciji. Drvo nije korišćeno tokom izgradnje, a preduzete su i druge zaštitne mjere”, saopštilo je ministarstvo.

Međutim, zamjenik načelnika vatrogasne jedinice Tetovo, Sašo Trajčevski, rekao je da je bolnica izgrađena od zapaljive plastike i stiropora, a vatra se munjevito širila po prostorijama.

“Požar je bio strašan jer je bolnički modul uglavnom napravljen od plastike”, rekao je on lokalnoj televiziji.

Danas objavljeno

Slovenija: Petoro lica preminulo, 941 zaraženo

M.

Pretučen radnik BIA-e dok je bio na službenoj dužnosti

M.

Stanivuković: To što se na UKC RS radi s kiseonikom je zločin nad čovječanstvom

M.

Ostavite komentar