Ko je kralj tržišta pametnih zvučnika? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Ko je kralj tržišta pametnih zvučnika?

Amazon i Google već duže vremena dominiraju tržištem pametnih zvučnika. Apple daje sve od sebe da bude konkurentan, ali je Siri u ozbiljnom zaostatku za Alexa i Google Assistant-om. Poslednja analiza tržišta pokazuje da se stvari menjaju, pa neki imaju rast, dok drugi imaju veliki pad prodaje.

Najnoviji izvještaj kompanije Canalys pokazuje promjene koje je tržište pametnih zvučnika doživjelu u trećem kvartalu 2019. Amazon ima razloga za zadovoljstvo jer je uspeo da isporuči čak 10.4 miliona komada, postigavši tržišni udio od  36.6%. Istovremeno, prodaja Google pametnih zvučnika je opala za čak 40%.

To znači da su prodali samo 3.5 miliona komada uz tržišni udio od 12.3%.
Na ovu brojku svakako utiču i rezultati koje su postigli kineski Alibaba i Baidu. Prodaja Alibabe je porasla 77.6%, dok je Baidu porastao nevjerovatnih 290.1%, pa sada zauzimaju 13.6% i 13.1% ukupnog tržišta.


Canalys takođe otkriva da se većina kupaca odlučuje za pametne zvučnike bez ekrana. Svega 22% kupaca ovakvih uređaja se odlučuje za modele sa ekranom, a Baidu je kompanija koja je prodala najviše pametnih displeja jer oni čine čak 61% njihove ukupne prodaje.

Izvor: PocketNow/Benchmark

Danas objavljeno

Samsung Galaxy Z Flip3 će zadržati opciju punjenja od svega 15W

Zeljka

Honor nagovještava V7 Pro tablet, sa Dimensity 1300T čipsetom

Zeljka

Google će u posebnom panelu prikazivati razloge zbog kojih su izlistani određeni rezultati pretrage

Zeljka

Ostavite komentar