Ko je džudistkinja iz snimka koji je uznemirio javnost - BIGportal.ba
Ex Yu

Ko je džudistkinja iz snimka koji je uznemirio javnost

Srpska džudistkinja Marice Perišić izabrala je da se bavi ovim sportom, jer je i njena majka Radmila Perišić Kvrgić takođe bila džudistkinja.

Iako je poražena nakon velike borbe u osmini finala olimpijskog turnira u Tokiju u kategoriji do 57 kilograma, svi su pričali o ovom meču.

Naime, na snimku nakon meča, oni koji nisu upoznati sa ovim sportom bili su posebno iznenađeni kada su videli koliko energije i fizičke snage je potrebno za borbu.

Na svom Instagram profilu, objavila je da je “put za Tokio došao do kraja”. Njeni pratici su joj uputili poruke podrške: “Veliki si borac, Marice. Uzećeš medalju sledeći put”.

Marica Perišić, ima 21 godinu, a džudom se bavi 11 godina. Karijeru je počela u Temerinu, pa zatim u novosadskom Partizanu, i kasnije u Borcu: “Moja majka Radmila Perišić Kvrgić bila džudistkinja 20 godina, sa međunarodnim uspesima i medaljama”, rekla je jednom prilikom za srpske medije.

Pre sami odlazak za Tokio, Marica je izjavila za Blic da joj je drago što nastupa u zemlji u kojoj se džudo rodio:

“San i čast za svakog sportistu je da ide na Olimpijadu, da baš tamo nastupi na najbolji način i tako predstavi svoju zemlju. Od trenera Miroslava Begovića, uprave kluba i psihologa Biljane Babić, svi su doprineli mom plasmanu. Neverovatna je energija koju donosi svest o tome da se Igre održavaju u kolevci džudoa, zemlji u kojoj se džudo rodio”.

Veliku podršku joj daje trener, ali i porodica: “Na nesebičan način se daje i gura me da budem bolja svakog dana. Takođe, veliku podršku imam i od porodice, moje braće Jovice, Marka i Stevana i sestre Ivane. Naravno, i od majke Radmile koja se takođe profesionalno bavila džudoom. Više od 20 godina je bila u tom sportu, osoba koja mi je ujedno i predstavila džudo i odvela me na prvi trening.

Danas objavljeno

Duško Tošić slavio rođendan, Jelena Karleuša čestitala, ali ne njemu

Vanja A

Branka Lazić: Rano je da Darko i Barbara dobiju bebu

Vanja A

Ella Dvornik objavila simpatične fotografije roditelja iz 80-ih i usijala društvene mreže

Vanja A

Ostavite komentar