Ko hoće u Ameriku - vakcina - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ko hoće u Ameriku – vakcina

Administracija predsednika Džoa Bajdena najavila je prve korake ka donošenju mere da svi strani posetioci u SAD moraju da budu vakcinisani protiv koronavirusa.

Jedan neimenovani zvaničnik Bele kuće rekao je AP-u da bi ovaj uslov bio deo postupnog administrativnog ublažavanja ograničenja putovanja za strane državljane koji dolaze u SAD, za šta nije odredjen vremenski okvir, ali se očekuje da će svi oni, uz neke ograničene izuzetke, morati da se vakcinišu protiv kovid 19.

Bajdenova administracija zadržala je ograničenja koja su ozbiljno ograničila mogućnost dolaska u SAD, navodeći kao razlog širenje delta varijante virusa. Prema postojećim pravilima, nedržavljanima SAD koji su u prethodnih 14 dana bili u Kini, evropskom šengenskom prostoru, Velikoj Britaniji, Irskoj, Brazilu, Južnoj Africi i Indiji zabranjen je ulazak u zemlju.

Svi putnici u SAD, bez obzira na status vakcinacije, takodje moraju da pokažu dokaz o negativnom testu na kovid-19 koji nije stariji od tri dana od trenutka dolaska u zemlju.

Danas objavljeno

Beroš potvrdio: Hrvatska uvodi kovid potvrde za zdravstvene radnike a ovo su uslovi

M.

Gradiška: : Muškarac na ulici presreo ženu, na silu odvukao u objekat, pa silovao

M.

Merkelova bi prije u vikendicu, nego da razgovara sa Bajdenom

M.

Ostavite komentar