Ko dobija još jednu godinu besplatnih ažuriranja za Windows 7 i zbog čega? - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Ko dobija još jednu godinu besplatnih ažuriranja za Windows 7 i zbog čega?

Kraj podrške za Windows 7 se očekuje 14. januara, a kupcima se preporučuje da nadograde svoje uređaje na podržanu Windows verziju pre ovog roka kako bi nastavili sa dobijanjem ažuriranja.

Microsoft će, međutim, ponuditi prilagođena ažuriranja preduzećima u zamenu za naknadu koja će se povećavati svake godine, a sve u nastojanju da im pruži više vremena za prelazak na noviji Windows.

Nedavno je Microsoft najavio promociju koja bi trebalo da aktivira potpuno istu opciju, omogućavajući određenim kupcima da se malo duže održavaju na Windowsu 7 dok ne budu bili spremni za nadogradnju uređaja.

Promocija, koja je započeta 1. juna 2019. godine, posebno je namenjena EA i EAS korisnicima sa aktivnim pretplatama za Windows 10 Enterprise E5, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 E5 Security i Windows VDA E5.

Svi će oni dobijati bezbednosne ispravke za Windows 7 još godinu dana “kao dodatak”, ističu u Microsoftu, u okviru kampanje koja je važi do 14. januara 2020. Međutim, besplatna ažuriranja se isporučuju samo klijentima koji imaju licence za velike količine softvera.

Odobrenja za Windows 7 ESU 2020 će važiti od 1. juna 2019. Tada će kupci koji ispunjavaju uslove za promociju početi da vide Windows 7 ESU ključeve u VLSC. Međutim, imajte na umu da kupci neće videti prava na Windows 7 ESU u svojoj License Summary u VLSC-u do datuma početka pokrivanja ESU-a, a to je 14. januar 2020. godine“, objašnjava Microsoft.

Za sve ostale, Windows 7 će biti povučen iz upotrebe 14. januara. Potrošači koji koriste Home i Pro verzije Windowsa 7 nemaju drugu mogućnost osim nadogradnje, ali dobra vest je da se i dalje mogu prebaciti na Windows 10 potpuno besplatno.

Izvor: Softpedia/Benchmark

Danas objavljeno

Twitter je ugasio funkciju koja je postojala od 2015. godine

Zeljka

Žene tuže kompaniju Apple jer ih progoni AirTag

Zeljka

Indiana tužila TikTik zbog zabrinutosti za sigurnost korisnika

Zeljka

Ostavite komentar