11. Juna 2021.

Ko će predstaviti prvi telefon sa Snapdragon 895 čipsetom?

Big Portal

Trenutno, poznato je samo da će čipset koristiti 4nm proizvodni proces kompanije TSMC. Svakako, ovo će biti premijum čip, koji će pokretati veliki broj telefona tokom naredne godine. Ostaje pitanje, koji brend će biti prvi koji će objaviti telefon sa Snapdragon 895 čipsetom?

U prošlosti, Samsung je imao tu privilegiju da prvi objavljuje telefon sa Qualcommovim najnovijim premijum čipom. Međutim, Xiaomi je potom preuzeo tu titulu, a kompanijin lanac snabdevanja je veoma moćam, posebno zahvaljujući menadžeru Lei Junu.

Ipak, ta situacija bi se ove godine mogla promeniti, jer su drugi brendovi veoma napredovali i istakli su se kao potencijalni kandidati za objavu prvog telefona sa Snapdragon 895 čipom.

Qualcomm SM8450: Lenovo confirms plans for phones based on the Snapdragon  888's successor already - NotebookCheck.net News

Prve informacije, koje se tiču ovog čipa stižu od Chen Jina, aktuelnog šefa Lenovo Mobile divizije. Chen Jin je istakao da će novi uređaj sa Snapdragon 895 čipom kompanije Lenovo na tržištu biti oko zime. Ovo jasno nagoveštava da će Lenovo i/ili Motorola telefon, opremljen Snapdragon 895 čipom, debitovati tokom četvrtog tromesečja ove godine.

Nešto identično se već desilo u prošlosti – kada je Qualcomm objavio Snapdragon 855, Lenovo ga je prvi implementirao u svoje premijum telefone. Naravno, postoji mogućnost da se u priču umeša još neki drugi proizvođač, tako da će ova zima biti zanimljiva.

Kada su u pitanju glavne specifikacije Snapdragon 895 čipa, očekuje se da će imati moćniji 5G opseg, a podržavaće i millimeter-wave i Sub-6GHz 5G mreže. ISP će biti nadograđen sa Spectra 580 na Spectra 680, dok će FastConnect 6900 podsistem podržavati Bluetooth LE Audio/5.2 i Wi-Fi 6E.

Izvor: GizChina

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare