29. Oktobra 2021.

Ko će naslijediti nakit princeze Dajane

Big Portal

Naime, malena Šarlot (6) će najverovatnije naslediti najveći deo nakita iz bogate kolekcije svoje pokojne bake, dok bi deo trebalo da pripadne i četvoromesečnoj Lilibet. Kao jedina unuka princeze Dajane, koju devojčice nisu imale prilike da upoznaju, trebalo bi da imaju čast da sačuvaju uspomenu na svoju baku.

Izvori bliski sudu tvrde da će Šarlot moći da bira određene komade nakita, ali i da je samo za nju izdvojeno nekoliko dragocenih.

Tako bi, prema pisanju britanskih medija, Šarlot, čim bude dovoljno stara da je nosi, trebalo da dobije čuvenu Dajaninu tijaru neprocenjive vrednosti.

Čuvena tijara Spencer najpoznatiji je komad nakita koji je princeza Dajana nosila na dan vjenčanja 1981. godine, a nosila ju je i nekoliko puta nakon posebnog dana.

Iako su neki mediji tvrdili da je Charlotte kraljevskoj porodici navodno “draža od Lilibet”, te da će zbog toga otići većina njenog nakita, istina je da je Charlotte starija od Lilibet i da je to jedini razlog zašto je pravo na prednost.

Tijara je trenutno u posjedu Dianinog mlađeg brata Charlesa.

Ko će naslediti nakit princeze Dajane

“Princ Vilijam je blizak sa svojim ujakom, pa ga je već pitao da li će Šarlot jednog dana moći da nasledi majčinu tijaru. Vilijam je svestan da i njegov ujak ima ćerke, ali su se složili da će Dianini najimpresivniji komadi nakita ipak pripadaju njenoj najstarijoj unuci”, otkrio je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Spencerovu tijaru je dizajnirao Garard 1930. godine, a kreirana je od drugih komada nakita u vlasništvu porodice Spencer.

Telegraf.rs )

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare