7. Februara 2020.

“Ko će biti G.O.A.T? Đoković, naravno”

Big Portal

U svetu tenisa popularna je ta priča o tome ko će na kraju karijere biti (G.O.A.T), najveći teniser svih vremena, Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

Srpski teniser je nedavno u Melburnu osvojio svoj 17. trofej sa turnira “velike četvorke”, Nadal ima 19, a Federer 20.

Ostinova, šampionka US Opena 1979. i 1981. godine, kaže da ona veruje da će iz bitke “velike trojke” Đoković na kraju izaći kao pobednik.

“Na kraju, mislim da će Novak biti taj koji će biti najuspešniji među njima. Pre svega, mislim da se on tokom karijere nije mnogo povređivao, tako da mislim da ima bar još četiri dobre godine. Četiri godine u kojima može da pobedi na bilo kojoj podlozi”, kaže Ostinova.

Najmlađa šampionka US Opena obrazlaže zbog čega veruje da će srpski teniser biti najuspešniji.

“Rafa je i dalje u igri, mislim da je on najbolji svih vremena na šljaci, ali činjenica je da Novak ima bolji skor i sa njim i sa Federerom i to mu daje prednost”.

Primetila je još jednu bitnu činjenicu.

“Ono što je bitno je i da je Novak taj koji je morao da igra makar protiv nekog od njih na makar svakom od velikih turnira koji je dobio. Uvek je morao da igra sa Rodžerom i Rafom. Federer je imao takav start da je osvojio nekoliko trofeja dok Nadal i Novak još nisu bili u igri i pre nego što je nastala ta bitka u trouglu. Mislim da je Novaku bilo najteže, verujem da će on na kraju biti najuspešniji”, poručila je Ostinova, koja je i analitičar “Tenis Čenela”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare