"Ko bi rekao da će njih trojica doći i baciti Samprasov rekord u smeće?" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Ko bi rekao da će njih trojica doći i baciti Samprasov rekord u smeće?”

Bivši češki teniser Ivan Lendl ima zanimljivo viđenje borbe za najvećeg tenisera svih vremena.

Lendl smatra da nije pošteno porediti igrače iz Open ere sa igračima koji su dominirali pre nje, odnosno pre 1968. godine.

Rod Lejver je dominirao tenisom i u period od 1960-62. je osvojio šest Grend slem turnira, ali je 1963. dobio zabranu takmičenja na najvećim turnirima sve do 1968. kada je tenis postao profesionalan sport.

Lendl smatra da postojanje dve ere znači da niko ne može biti smatran GOAT-om.

“Mislim da ne može jer imamo dve drugačije ere. Moj stav je da je postojao jedan čovek iz vremena pre Open ere, iako je osvojio drugi Grend slem u Open eri, igrao je najviše tenisa pre Open ere i osvojio 11 glavnih turnira, dva Grend slema i mislim da bi svakako osvojio (da je mogao) većinu glavnih turnira između 1962. i 1968. – to je Rod Lejver”, rekao je Lendl za “WWOS” i dodao:

“Mislim da je on najbolji igrač pre Open ere, a onda imate Open eru gde je mnogo lakše proceniti jer možete samo da sagledate rekorde i tu imamo izuzetnu borbu. Mislim da te dve ere ne možete da poredite, morate da ih razdvojite”.

Bivši trener Endija Marija i Aleksandera Zvereva je dao svoje mišljenje i o trci za GOAT-om Open ere.

“To je između Novaka, Rafe i Rodžera. Treba videti ko će imati najviše slemova i ko će biti smatran najboljim svih vremena Open ere. To poglavlje još nije napisano i biće fascinantno gledati ga do kraja, kao u golfu. Veoma smo zahvalni što možemo da gledamo kako Tajger (Vuds) juri Džeka (Niklausa)”, priča Lendl i priseća se nekih drugih vremena u tenisu:

“Kada je Pit (Sampras) došao do 14, mislio sam da će taj rekord važiti još dosta dugo, a odjedno msu se pojavila tri momka koja su mu taj rekord bacila u smeće. Ko bi rekao da će to da se desi, zar ne?”.

Danas objavljeno

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

“Kirjosu oprošteno, da je to uradio Novak…”

Vanja A

Ostavite komentar