18. Juna 2021.

Knežević: Izvini Srbijo zbog Rezolucije o Srebrenici

Big Portal

„Niko od građana koji su glasali za promene u Crnoj Gori i protiv Mila Đukanović nije mogao da pomisli da će veći deo parlamentarne većine proglasiti Srbiju i srpski narod za genocidan. Osećam izvesnu dozu sramote, iako sam glasao protiv te rezolucije“, rekao je on.

Knežević je naglasio da su premijeru Zdravku Krivokapiću još pre glasanja poručili da ako rezolucija o Srebrenici i smena ministra Vladimira Leposavića budu izglasani zajedno sa DPS, on više neće imati podršku DF i da ga više neće ni formalno smatrati za premijera.

Poslanici DF su posle glasanja napustili parlament, a svojim koalicionim partnerima Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću, Knežević je poručio da ako odustanu od pravljenja dogovora sa DPS i pokažu spremnost za povratak na izvorne i izborne programske principe postoji mogućnost za obnavljanje odnosa.

Knežević je naglasio i da je legitimitet predsednika Skupštine Alekse Bečića, takođe, upitan pošto je njegova partija zajedno sa DPS glasala za rezoluciju.

On nije želeo da spekuliše o mogućim naslednicima Krivokapića, ali je rekao da u parlamentarnoj većini postoji veliki broj ljudi koji bi časno i odgovorno obavljali funkciju premijera.

„Ukoliko dogovora ne bude bilo, logičan put su novi izbori koje bi organizovala prelazna vlada, što bi bio poslednji predlog DF2, zaključio je Knežević.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić smenjen je u Skupštini Crne Gore, koja je većinom glasova usvojila i Rezoluciju o Srebrenici, na predlog opozicione Bošnjačke stranke.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare