Knežević: DF spreman da da podršku Krivokapiću, ali ne pristaje na poniženja - BIGportal.ba
Region Vijesti

Knežević: DF spreman da da podršku Krivokapiću, ali ne pristaje na poniženja

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da je ta partija spremna da da podršku Zdravku Krivokapiću kao mandataru za sastav nove vlade Crne Gore, ali da ne pristaje da bude ponižena.

Vijesti su ranije izvestile da je lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović predložio lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića za mandatara, ali da DF nije dao saglasnost za to.

Tim povodom oglasio se jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

“Niko iz Demokratskog fronta nije doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, već tražimo da nam pojasni zahtjeve Dritana Abazovića koji su očigledno ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi, uključujući Ministarstvo unutrašnjih poslova, Upravu policije, Agenciju za nacionalnu bezbjednost, Ministarstvo odbrane, Vojno obavještajnu agenciju, Ministarstvo vanjskih poslova i MInistarstvo pravde”, rekao je Knežević.

“Kao i da DF ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi”, dodao je Knežević.

DF je, kako je kazao Knežević, spreman da sutra glasa za predsednika Skupštine iz redova Demokrata i da potpiše kandidaturu za premijera, i da u krajnjem da i manjinsku podršku novoj vladi.

“Samo ne pristajemo da budemo poniženi, ucijenjeni i reketirani. To nismo dozvolili ni odlazećem režimu, a nećemo ni potencijalnim koalicionim partnerima”, zaključio je Knežević.

RTS

Danas objavljeno

Niko kao on: Novak Đoković osvojio Rolan Garos!

Zeljka

U Rijeci vakcinacija djece dobi od 12 do 18 godina

M.

Borićemo se za Srbiju, bićemo sluge samo svoga naroda i države

M.

Ostavite komentar