Kluge: Delta soj će do kraja avgusta postati dominantan - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kluge: Delta soj će do kraja avgusta postati dominantan

Regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge izjavio je danas u Ljubljani da se potrebno vakcinisati kako bi se spriječio jesenji talas epidemije virusa korona, te upozorio na rizik od širenja delta soja virusa koji bi do kraja avgusta mogao da postane dominantan.

  • Nakon 11 sedmica pada broja zaraženih u Evropi, opet imamo rast zbog delta varijante virusa koja će do kraja avgusta postati dominantna, ali za razliku od lani imamo efikasne vakcine i priliku da izbjegnemo ponovno pogoršanje situacije – rekao je Kluge nakon posjete ljubljanskom centru za vakcinisanje protiv kovida 19, u pratnji predsjednika Slovenije Boruta Pahora i ministra zdravstva ?aneza Poklukara.

Pahor je upozorio na važnost da Slovenija ubrza proces vakcinisanja, jer je do sada potrebne doze za zaštitu dobilo nešto više od trećine stanovništva, prenose hrvatski mediji.

  • Možemo birati između vakcinisanja i bolesti od koje se ne možemo sakriti. Znamo kako se virus širi i znamo da imamo vakcinu – nismo više nemoćni. Vakcinisanjem možemo pobijediti opasnost i bezbrižno dočekati jesen – poručio je Pahor.

Poklukar, koji posljednjih sedmica posjećuje zdravstvene ustanove širom zemlje i poziva ljude da se vakcinišu, izjavio je da je broj zaraženih delta varijantom virusa u Sloveniji znatno porastao i da je prošle sedmice zabilježeno 66 takvih slučajeva.

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar