Klop se protivi pomijeranju Kupa afričkih nacija - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Klop se protivi pomijeranju Kupa afričkih nacija

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je vraćanje Kupa afričkih nacija na termin u januaru “katastrofa za njegov klub”.

Kup afričkih nacija 2021. godine održaće se u Kamerunu, ali će umesto na leto turnir biti održan u januaru zbog nepovoljnih vremenskih uslova u toj zemlji.

Liverpul će tada na mesec dana ostati bez veoma važnih igrača, Senegalca Sadija Manea, Egipćanina Mohameda Salaha i Nabija Keite iz Gvineje.

Ako budemo morali da donesemo odluku o dovođenju nekog igrača, to će morati da bude važna odluka. Znaš da na četiri nedelje ne možeš da računaš na te igrače. Kao klub moramo da razmišljamo o tome. To ne pomaže fudbalerima iz Afrike“, rekao je Klop, preneo je BBC.

Kup afričkih nacija je 2019. godine održan u Egiptu tokom leta, nakon što se turnir tradicionalno održavao u januaru i februaru.

Odluka o pomeranju doneta je 2017. godine i pozdravili su je mnogi evropski klubovi.

Pomeranjem takmičenja osigurano je da se ono neće sudariti sa proširenim svetskim klupskim prvenstvom, koji Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) organizuje u Kini u junu 2021. godine.

Liverpul je samo jedan od brojnih premijerligaških klubova koji će na mesec dana izgubiti prvotimce.

Poštujem to takmičenje, volim ga i gledao sam ga u prošlosti. To je zanimljiv turnir. Ali, mi uopšte nemamo nikakvu moć i ako kažemo da nećemo da pustimo igrača, on će biti suspendovan. Ako je fudbaler povređen i ne može za nas da igra, mi moramo da ga pošaljemo u Afriku da oni to provere i za nedelju ili dve on će se vratiti. U današnje vreme, to ne bi trebalo da bude tako“, naveo je Klop.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar