Klop: Poslije 3:1 nemaš šta da izgubiš - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Klop: Poslije 3:1 nemaš šta da izgubiš

Liverpul u sredu od 21 sat na Enfildu dočekuje Real Madrid u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona i pokušaju da nadoknadi zaostatak iz prvog meča u kome je izgubio 3:1.

Navijača neće biti na Enfildu, ali svi će priželjkivati preokret kakav su Redsi napravili protiv Barselone pre dve godine.

Upravo je odsustvo navijača ono što Jirgen Klop vidi kao otežavajuću okolnost za svoj tim.

Jirgen Klop

„Kada izgubiš 3:1 u prvom meču, izgleda kao da si već ispao. To znači da nemaš šta da izgubiš i mi ćemo pokušati. Ne dolazi se do preokreta zato što si već jednom napravio veliki preokret. Šansu imaš samo ako igraš zaista dobar fudbal u datom momentu. Najbolje je da ne dovedeš sebe u situaciju da ti je preoktet potreban. Velike preokrete ne možeš da uzimaš kao nešto što se lako i stalno dešava, posebno kada na stadionu nema navijača. Sami moramo da kreirao dobru atmosferu za ovaj meč i to ćemo i da uradimo“, rekao je Jirgen Klop pred revanš.

Nemac je svestan da su njegovom timu potrebna najmanje tri gola.

„Ne možemo da ignorišemo odbranu na ovoj utakmici jer bismo za to lako bili kažnjeni. Nisam siguran da bilo ko na svetu može da odigra meč protiv Reala a da Real nema nijednu šansu. Pobedili su nas, a onda su nekoliko dana kasnije pobedili Barselonu tako da je jasno da su u dobrom momentu. Mi moramo da izađemo na kraj sa tim, da se branimo na vrhunskom nivou i da uz to stvorimo sebi šanse. Moramo da budemo na apsolutno najvišem nivou kako bismo imali šansu. To je moguće i to ćemo i pokušati. Naša situacija je jasna. Upravo je zato ovo takmičenje interesantno, imate to pravilo da se golovi u gostima računaju drugačije. Ne smemo da primimo gol, a ako uspemo da kreiramo više šansi nego u Madridu videćemo gde će nas to odvesti“, rekao je menadžer Liverpula.

Danas objavljeno

Stanković pred Mitjilend: Imamo probleme, ali borićemo se

Vanja A

Organizatori ZOI žele jednostavne i bezbjedne Igre u Pekingu

Vanja A

Stanojević pred Gent: Biće sistem na sistem VIDEO

Vanja A

Ostavite komentar