Klop "ne može da vjeruje" da su Crnogorci vrijeđali Engleze na rasnoj osnovi - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Klop “ne može da vjeruje” da su Crnogorci vrijeđali Engleze na rasnoj osnovi

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je spreman da povuče ekipu sa terena ako ih veća grupa navijača bude vređala na rasnoj osnovi.

Klop je to rekao, ali istakao da bi problem sa rasizmom trebalo da rešavaju zvaničnici utakmica.

Nemac je rekao da “ne može da veruje” da su engleski reprezentativci vređani na rasnoj osnovi tokom utakmice sa Crnom Gorom. Fudbalski savez Engleske UEFA prijavio incidente iz Podgorice, a evropska kuća fudbala pokrenula je postupak i navela da su ti incidenti katastrofalni.

Trener Liverpula misli da bi prekidanje utakmica zbog manjine dalo “previše moći jednom ili dvojici idiota”, ali da bi povukao ekipu sa terena ako uvrede eskaliraju.

“Ako se radi o celoj tribini, uradio bih to, 100 odsto. Moramo da nađemo način da kaznimo te incidente. Ne treba to treneri da rade, već zvaničnici utakmica, pošto, ako izvedem igrače sa terena, a oni kažu da nije bilo toliko ozbiljno, onda ćemo izgubiti utakmicu, a naš posao je da pobeđujemo”, rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

“Ali, ako cela tribina to radi, onda je to potpuno drugačije”, dodao je nemački trener.

On je priznao da ne može u potpunosti da shvati kroz šta tamnoputi igrači prolaze, ali je rekao da je potrebno da se preduzmu ozbiljne mere.

“Uradiću sve što budem mogao. Moramo da prekinemo utakmice, moramo da uradimo sve. Shvatam da engleski selektor to nije uradio, ali moramo svima da stavimo do znanja da to nije dozvoljeno i da to nije moguće. Svaka kazna je dozvoljena”
, naveo je Klop.

Trener Čelsija Mauricio Sari rekao je da bi igračima trebalo da bude dozvoljeno da napuste teren ako ih neko vređa na rasnoj osnovi i pozvao nadležne da uvedu to pravilo.

“Potrebno nam je pravilo koje nam dozvoljava da prekinemo utakmicu. U svakoj zemlji ima nekoliko glupih ljudi. Moramo da uradimo nešto drugačije. U prvo vreme, mislim da je ispravno prekinuti utakmicu na 10 minuta”, naveo je Sari.

Danas objavljeno

Milošević zvanično na klupi Olimpije

Vanja A

Arnautoviću meč suspenzije

Vanja A

Kokoškov o Jokiću: Nadam se da će biti tu, Teodosić: Nije mu lako, a ni nama da prihvatimo

Zeljka

Ostavite komentar