Ključna nedelja za Italiju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ključna nedelja za Italiju

Širom Italije od danas će biti otvorene teretane, zabavni parkovi i bazeni u okviru popuštanja restriktivnih mera posle više od dva meseca blokade.

Od ovonedeljnih epidemioloških podataka zavisiće naredne odluke Rima.

Naučno-tehnicki komitet sastaće se danas zbog analize dosadašnje situacije i podataka koji se odnose na različite sektore koji su otvoreni od 4. i 18. maja, i odlučiti da li su potrebne izmene.

Dekretom koji je odobrila italijanska vlada trebalo bi, pored ostalog, da od 3. juna bude dozvoljeno kretanje među regionima, skoro tri meseca nakon uvođenja zabrane, kao i otvaranje italijanskih granica za dolaske iz EU i Šengena.

Saopštenje italijanske vlade o proceni situacije, prvi put od 18. maja kada je pokrenut niz poslovnih aktivnosti, očekuje se u cetvrtak ili petak, a zatim i odluka – da li će uslediti dalja otvaranja, kako je planirano, ili će biti uvedena različita regionalna pravila ili će dalja otvaranja biti obustavljena.

Italija je sa više od 32.000 umrlih od posledica virusa kovid-19 treća zemlja u svetu po broju žrtava tog virusa posle SAD sa oko 99.000 i Velike Britanije sa više od 36.000 umrlih.

B92

Danas objavljeno

Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

M.

Učestvovat ćemo u radu ako bude donesen zakon o zabrani nazivanja entiteta genocidnim

M.

Srpska bilježi nepovoljnu epidemiološku situaciju

M.

Ostavite komentar