8. Jula 2022.

Klizište kod Foče usporava saobraćaj u jeku turističke sezone

Big Portal

Na ovoj dionici, koja je na samoj međuentitetskoj granici, više od pola godine, umjesto dobrodošlice, vozače dočekuju saobraćajni znakovi upozorenja.

Vozači su iznenađeni da se i u jeku turističke sezone, saobraćaj otežano odvija.

I dok se čeka na projekat i trajnu sanaciju klizišta i profesionalni vozači jedva prolaze zbog stanja na jednoj od najvažnijih saobraćajnica u ovom dijelu Srpske.

Iz policije, uz upozorenje da se mora voziti s pojačanom pažnjom, potvrđuju da je saobraćaj posebno u ljetnim danima frekventan.

-Prema našim podacima iz nadzora video kamera, u prvih šest mjeseci ovuda je prošlo oko 540.000 motornih vozila – kaže Vojislav Krunić, načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Foča.

Samo u junu ovom saobraćajnicom prošlo je 110.000 vozila, a može se očekivati da će se u naredna dva mjeseca sve više saobraćati.

Podsjećamo, klizište se pojavilo krajem prošle godine, nakon čega je u februaru došlo do novog urušavanja tla i pucanja potpornog zida, pri čemu se polovina kolovoza potpuno otkinula u dužini od oko 50 metara i zajedno sa potpornim zidom skliznula prema rijeci Drini.

RTRS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare