29. Decembra 2022.

Klimatski aktivisti traže zabranu reklamiranja benzinaca i dizelaša

Big Portal

Posle izduvanih gumasipanja ulja na automobile na sajmublokiranja puteva i raznih drugih načina privlačenja pažnje, klimatski aktivisti otišli ​​su korak dalje.

Kako piše britanski Express, aktivisti su uputili zahtev za zabranu reklamiranja benzinskih i dizel automobila u javnom prevozu.

Klimatska organizacija Possible, New Weather Institute i aktivistička mreža Adfree Cities traže od šefova Network Raila da otkažu oglašavanje automobila sa visokim emisijama CO2 u svom oglasnom prostoru, prenosi Jutarnji.hr.

Leo Marej, iz humanitarne organizacije Possible, tvrdi da reklamiranje benzinskih i dizel automobila utiče na (ne)postizanje klimatskih ciljeva.

“Ovakvi oglasi podstiču klimatski slom jer teraju ljude da počnu da voze automobile umesto da idu javnim prevozom. Za zdravlje ljudi, klimu i održivi transport u Velikoj Britaniji, neophodno je da sva javna tela usvoje odgovornije reklamne politike kako bi se smanjila šteta koju nanosi oglašavanje automobila na benzin i dizel”, zaključuje Marej.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare