Klajsters: Novak će biti motivisaniji nego ikad - BIGportal.ba
Sport Tenis

Klajsters: Novak će biti motivisaniji nego ikad

Novak Đoković nalazi se na listi učesnika prvog grend slema sezone u 2023. godini, Australijan opena.

Posle godinu dana pauze, bivši broj jedan se vraća na mesto na kom je postigao velike uspehe i gde je devet puta osvajao trofej.

Nekada prva igračica sveta, Belgijanka Kim Klajsters oduševljena je što je sada sve u redu i što su vlasti u Australiji poništile svoju odluku o zabrani ulaska u zemlju za Novaka.

Čula sam da će igrati na narednom turniru. Ima priliku da krene iz početka, sigurna sam da će biti motovisaniji nego ikad da napravi dobar rezultat“, izjavila je Kim u podkastu Krega Šapira.

Titulu brani Rafael Nadal koji u ukupnom zbiru ima jednu grend slem titulu više od Novaka.

Klajsters smatra da će za Đokovića biti veoma važno kako će se mentalno nositi sa činjenicom da igra na mestu gde mu ove godine nisu dozvolili da se takmiči, ali i svega što se desilo, počevši od boravka u pritvoru do suđenja i deportacije.

To što on radi je zadivljujuće. Način na koji je iza sebe ostavio toliko toga negativnog što se dogodilo i iskoristio to kao pogonsko gorivo za nove pobede, da igra bolje i bude još koncentrisaniji, zaista sam zadivljena time“, dodala je Kim.

Belgijanka kaže da mu ipak neće biti jednostavno da dođe do desete titule u Melburn parku.

Nisam bila u Australiji kada se sve to dešavalo, ali mogu da zamislim koliko je teško prolaziti kroz sve to. Ne samo njemu već i svima iz njegovog tima. Bila je to sasvim luda situacija“, zaključila je Kim Klajsters.

Danas objavljeno

“Ako Novaku ne dozvole, biće velika sramota”

Vanja A

Mari, kralj “valjd karti”

Vanja A

Da li Obradović žali za NBA ligom?

Vanja A

Ostavite komentar