Kladite se na to da će Bitcoin do 2020. godine dostići vrijednost od 100 000 dolara - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Kladite se na to da će Bitcoin do 2020. godine dostići vrijednost od 100 000 dolara

Regulisana platforma kripto derivata i kliringa sa sjedištem u SAD, LedgerX omogućava malim investitorima priliku da se klade da će bitkoin (BTC) dostići 100.000 dolara do 2020.

Regulisana platforma kripto derivata i kliringa sa sjedištem u SAD, LedgerX omogućava malim investitorima priliku da se klade da će bitkoin (BTC) dostići 100.000 dolara do 2020.

Kako je Blumberg objavio 17. jula, opcija od 100.000 dolara podrazumijeva da bi trenutna vrijednost bitkoina mogla da poraste za deset puta i dostigne tržišnu kapitalizaciju od 2 triliona dolara.

Ova optimistična opklada na bitkoin je prvi proizvod kripto derivata otvoren za male investitore od kada je LedgerX zaključio odobrenje američke Komisija za trgovanje robnim fjučersima (CFTC) da služi kao određeno tržište ugovora za klijente svih kategorija, kao što je Cointelegraph prenio u junu.

Institucionalni investitori su mogli da trguju derivatima preko platforme posljednje dvije godine. Generalni direktor LedgerX-a, Pol Ču, je otkrio za Blumberg da su takvi klijenti (koji imaju imovinu vrijednu između 10 miliona i 1 milijarde dolara) već pokazali interesovanje za novi proizvod. On navodi: “Desetine i desetine ovih institucija su nam se vratile govoreći da ćemo biti zainteresovani da trgujemo ovakvim ugovorima. Razumijem da je 100.000 dolara veliki broj, ali mnogi od nas koji smo bili u ovom prostoru pamtimo kada je bitkoin vrijedio 1 dolara, a onda je dostigao 10 dolara, pa 100, pa 10.000 dolara. Ugovor o vrijednosti bitkoina od 100.000 dolara nas u opšte ne iznenađuje.”

Više opcija za investitore u bitkoin usljed povećanja obima

Kako je saopšteno u junu, BitMEX – najveće pojedinačno tržište bitkoin derivata – je objavio rekordne količine svojih operacija kada je bitkoin (BTC) dostigao 13.000 dolara. Platforma je prijavila trgovanje u iznosu od 13 milijardi dolara i preko 16 milijardi dolara u svim asortimanima proizvoda koje nudi BitMEX.

Ove nedjelje, fond za upravljanje digitalnom imovinom Grayscale Investments je zabilježio 2,7 milijardi dolara u imovini pod upravom, što je gotovo utrostručilo njenu imovinu pod upravom (AUM) u odnosu na prethodno tromjesečje. Institucionalni klijenti su predstavljali najveći dio ukupne potražnje za proizvodima Grayscale-a sa udjelom od 84% od jula 2018. Fondov “Bitcoin Trust” (GBTC) je za skoro 300% skočio od početka godine.

Institucionalno tržište je takođe spremno za uvođenje fizički isporučenih bitkoin fjučersa od strane institucionalne kripto platforme Bakkt počev od 22. jula.

Entoni Pompliano je nedavno predvidio da će bitkoin dostići 100.000 dolara, ali za razliku od LedgerX opcije, do 2021. godine.

Danas objavljeno

RedMagic gaming telefon sa 18 GB RAM-a

V.R.

Tianwen-1: Kina objavila nove fotografije Marsa

V.R.

Nvidia RTX 3080 Ti GPU će imati 12GB GDDR6X memorije i ograničenje za rudarenje kriptovaluta

V.R.

Ostavite komentar