Kisić Tepavčević najavila popuštanje mjera - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kisić Tepavčević najavila popuštanje mjera

Izvesno je da će lepši vremenski uslovi, kao i vakcinacija protiv virusa korona, dovesti do relaksacije postojećih epidemioloških mera u gerontološkim centrima.

To je izjavila ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Ona je danas u Šapcu rekla da će uskoro moći da se organizuju posete i na otvorenom, te istakla da su korisnici u staračkim domovima pokazali odgovornost, savestnost i strpljenje.

“Ovde su mere bile i te kako restriktivne, pa će se u narednom periodu omogućiti i njihovo relaksiranje. Sada polako dolazi vreme za postepeno vraćanje u normalnije životne tokove”, rekla je ministarka novinarima.

Navela je i da korisnici mogu da imaju posete uz strogo kontrolisane uslove i uz poštovanje svih preventivnih mera, i da se izrađuju preporuke o mogućnostima njihovih izlazaka.

Kisić Tepavčevićeva podsetila je i da su u prošloj godini korisnici domova mogli da izađu napolje, ako je to zdravstveno stanje dozvoljavalo, ali da je svaki povratak zahtevao negativan PCR test i izolaciju od 14 dana u posebnom delu gerontološkog centra.

“To su sve mere koje su se poštovale u prethodnom periodu”, istakla je ona.

Kako je navela, pre više od dva meseca resorno ministarstvo je omogućilo da gerontološki centri na nedeljnom nivou pribavljaju antigenske testove, koji otkrivaju i sve asimptomatske nosioce virusa korona.

Na taj način se sprečava širenje infekcije, dodala je ministarka

Ona je danas u Šapcu obišla Gerontološki centar i preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Novitas Consult.

Danas objavljeno

Tužilaštvo BiH: Formiran predmet protiv Dodika

M.

Tužilaštvo formiralo predmet protiv Zolaka

M.

Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane

M.

Ostavite komentar