Kirjos zahtijevao i dobio nastup na omiljenom terenu - BIGportal.ba
Sport Tenis

Kirjos zahtijevao i dobio nastup na omiljenom terenu

Organizatori Australijan opena udovoljili su želji Nika Kirjosa da meč sa Dominikom Timom u trećem kolu igra na omiljenom terenu.

U pitanju je “Džon Kejn arena”, mesto za koje važi da ima mnogo bolju atmosferu nego što je slučaj u znatno većoj Rod Lejver areni.

Mats Vilander, trostruki šampion Melburna, nije iznenađen zbog toga, jer Kirjos čini sve da igra u što boljim uslovima protiv trećeg igrača sveta.

Nisam siguran kako je ove godine, ali u prošlosti, ako ste imali kartu za spoljne terene, mogli ste da uđete i gledate mečeve na tom stadionu. Na Rod Lejver areni je mnogo korporativnih sponzora, nema mnogo fanova tog ’australijskog vajba’, nekako je atmosfera internacionalnija. Znam da Nik voli da igra pred klincima, za ljude koji kupuju ulaznice za te manje terene. Pretpostavljam da je stekao dobar osećaj na tom terenu i da tu dolaze isti navijači, jer znaju da će tu dobiti najboljeg Nika Kirjosa kod smo videli u Džon Kejn areni. Trebalo bi da to bude sjajan meč“, kaže Vilander.

Kirjos je dobio devet od 11 singl mečeva na tom stadionu, ali Vilander kaže da Australijanac ima i sreće što može da igra baš tu.

Njegova sreća je što igra sa Dominikom Timom, jer da je igrao sa Rafom ili Novakom, ne bi bio na Džon Kejn areni. Mislim da oni nikad nisu igrali tamo. Što se tiče meča sa Timom, biće težak i naporan, nadajmo se da će Kirjos fizički uspeti da se vrati posle meča u pet setovima, Tim je svestam toga. Dominik je spreman i servira dobro. Mislim da teško da Kirjos može da dobije taj meč ako potraje duže“, zaključio je Šveđanin.

Danas objavljeno

“Novak, Rodžer i Rafa su vanzemaljci”

Zeljka

Peh za Brazilce!

Zeljka

Hrvati ih dokrajčili – petorica nisu htjela da putuju sa ekipom

Zeljka

Ostavite komentar