Kirjos: Razočaran sam što Rusi nisu na Vimbldonu - BIGportal.ba
Sport Tenis

Kirjos: Razočaran sam što Rusi nisu na Vimbldonu

Nik Kirjos i Novak Đoković imaju isto mišljenje što se tiče zabrane igranja ruskim i bjeloruskim teniserima na Vimbldonu.

Novak je u subotu poručio kako to nije bila dobra odluka organizatora, a u sličnom tonu pričao je dan kasnije i teniser iz Kanbere.

Moje iskreno mišljenje je da to nije bila dobra idea, zabraniti Rusima da igraju. Mislim da je Medvedev nešto najbolje što imamo u sportu sada. Rubljov, Hačanov, oni su važni, mladi igrači za naš sport. Kad god se kamere uključe, želite da vidite ono najbolje što ovaj sport ima, kako bi napredovao. Ja kao neko ko se sa njima takmiči i želi da ih pobeđuje, razočaran sam što nisu ovde. Čudno je videti turnir bez Medvedeva. Svi znamo za šta je sposoban“, kaže Kirjos.

On je svestan da se ništa ne može uraditi za ovaj turnir.

Sada je sve gotovo. Siguran sam da će oni pratiti šta se dešava, imaju svakako želju da su ovde. Želeli su da igraju, da budu deo svega. Razočaran sam što ih nema. A što se tiče poena, stvarno ne znam. Meni je sve to čudno. Ja na turnire ne dolazim zbog poena. Verovatno pitate pogrešnog čoveka kada je reč o tome. Kao dečak kad sam gledao Vimbldon i želeo da igram na njemu, to nije bilo zbog poena, već da igram na najprestižnijem turniru na svetu. Zato sam ovde“, dodao je Nik.

On je svestan da ima i onih koji misle drugačije.

Ima ljudi koji će reći, ‘neću da igram na Vimbldonu zbog ranking poena, igraću na čelendžeru naredne nedelje’. Kada budem sedeo sa decom u budućnosti, neću biti ponosan da im kažem da sam igrao na čelendžeru umesto na Vimbldonu. Izabraću da igram ovde svakog dana u nedelji“, jasan je Australijanac.

Nika je iznervirala još jedna stvar u Londonu, a to je što će se i mečevi u dublu igrati u tri dobijena seta.

Ne radujem se što se mečevi igraju u tri dobijena seta, mislim da je to najgluplja moguća stvar. Ne znam zašto je jedino tako ovde. Niko ne želi da igra dubl u pet setova, niko ne želi to da gleda. Uzbuđen sam, ali i preplašen od toga što na 1:1 u setovima mogu da igram još tri seta u dublu. Zato nisam igrao ranije u dublu ovde. Nema smisla, jer sam uvek dobro igrao u singlu i ne želim da na slobodan dan igram pet setova u dublu“, zaključio je Australijanac.

Njegov protivnik na startu u singlu je Britanac Pol Džab, 219. igrač sveta.

B92.

Danas objavljeno

Tajson: Novak mi je omiljen igrač, istinski je borac

Vanja A

Alkaras ispao poslije nevjerovatnog preokreta!

Vanja A

“Svi pričaju o Dibali, ali pravi posao je Matić”

Vanja A

Ostavite komentar