Kirjos: Nisam htjeo da rizikujem US Open - BIGportal.ba
Sport Tenis

Kirjos: Nisam htjeo da rizikujem US Open

Nik Kirjos je odustao od turnira u Vinston-Salemu, ali je najavio da bi ipak mogao da igra u Njujorku.

Australijanac je otkrio da ima problema sa levim kolenom, ali i da veruje da će od 30. avgusta igrati na poslednjem grend slemu sezone.

Foto: Profimedia

Tokom pandemije sam odlučio da ne igram uopšte. Imao sam želju da se prilagodim ovim tvrdim terenima na američkoj seriji, odlučio sam da igram i kolena su trpela. Prošle nedelje sam trenirao bez problema, ali nisam smeo da rizikujem da u meču kakav bi bio taj sa Endijem Marijem, rizikujem povredu. Možda sam mogao da izađem i pobedim, ali bih tako rizikovao da ne igram na US Openu i povučem se u sledećem kolu“, kaže Kirjos.

Navijače uverava da će se pojaviti na terenima u Njujorku i da će učestvovati na US Openu.

Igraću tamo sto posto. Neću završiti sezonu ovde. Bilo je pitanje, da li da se upinjem da igram na turniru serije ATP 250 ili da se dobro spremim za slem i igram tamo gde sam oduvek želeo da igram dobro? Kao dete uvek sanjate da igrate na grend slemovima, ne bih da rizikujem to zbog turnira ATP 250. Želim sebi da dam najbolju šansu da igram dobro u Njujorku. Imam samopouzdanje, treba mi samo malo vremena“, dodao je Kirjos.

Kaže da jedva čeka početak turnira na Flašing medouzu.

Jako sam uzbuđen. To je slem, uživaću maksimalno. Na poslednjih nekoliko turnira iskustvo igranja u mehuru i pod restrikcijama je iskomplikovalo stvari. Ne možemo da se žalimo jer barem možemo da igramo, ali sa vakcinama ćemo, nadam se, osećati se slobodnije. To što će biti publike ponovo je sjajno za naš sport“, zaključio je Australijanac.

B92.

Danas objavljeno

Milan Vasojević posthumno primljen u FIBA “Kuću slavnih”

Vanja A

Nadal nagovijestio odlazak u penziju?

Vanja A

Pele: Prijatelji, u bolnici sam na redovnim pregledima

Vanja A

Ostavite komentar