Kira Najtli kaže da ne postoji osoba koja nije zlostavljana - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kira Najtli kaže da ne postoji osoba koja nije zlostavljana

Britanska glumica Kira Najtli, u intervjuu za “Harper’s Bazaar UK”, govorila je o sveprisutnom seksualnom uznemiravanju žena i mizoginiji, koju je i sama iskusila.

Zvezda “Pirata sa Kariba” priznala je da su “svi” koje ona poznaje zlostavljani na neki način.

“Bez obzira da li se radi o nabacivanju, pipkanju, ili o tome da je neki muškarac rekao da će vam prerezati grlo, ili da će vas udariti u lice, ili šta god već, bukvalno ne znam nikoga ko nije prošao kroz to”, rekla je Najtli.

Glumica je govorila i o mizoginiji koju je lično iskusila.

“Bilo je to kada su žene počele da preduzimaju sve mere predostrožnosti kada se vraćaju kući, i pomislila sam da radim svaku od tih stvari da bih bila bezbedna. To je depresivno”, kaže Najtli.

Glumica je i ranije priznala da je u više navrata navrata bila žrtva seksualnog nasilja, i to u pabovima gde su se nepoznati muškarci pripijali uz nju i pokušavali da joj zavuku ruku pod suknju.

“Sva četiri puta to se dogodilo u pabovima. Dakle, ne na snimanju. Četiri puta sam bila baš napadnuta, i to nasilno. I znam da u tome nisam usamljena, mnoge devojke su se sa tim suočavale, ne samo glumice. Profesorke, advokatice, ma, veliki broj njih je iskusio to da im se neko priljubi uz grudi ili pokuša da im gurne ruku pod suknju. Nisu to bila silovanja, ali bilo je i te kako neprijatno”, rekla je tada Najtli.

Danas objavljeno

Knjiga pozajmljena pre 111 godina konačno vraćena biblioteci

Vanja A

Da li ste čuli za “ljudske budilnike”, oni su budili radnike nekad u Irskoj i Britaniji!?

Vanja A

Inspiracija za promjenu: 15 slavnih žena s najboljim šiškama svih vremena

Vanja A

Ostavite komentar