31. Maja 2022.

Kingston predstavio najnoviju hardverski enkriptovanu USB memoriju

Big Portal

Navedene opcija više lozinki poboljšavaju mogućnost oporavka kod pristupa podacima na memoriji u slučaju da se jedna od lozinki zaboravi.

Passphrase režim

Dok tradicionalni Complex mod dopušta lozinke od 6-16 karaktera koristeći 3 od 4 seta, novi Passphrase mod daje korisnicima mogućnost da imaju numerički PIN, rečenicu, listu reči ili čak tekstove od 10 do 64 karaktera koji su jedinstveni, a opet pamtljivi. Za pomoć pri unosu lozinke, može se omogućiti simbol “oko” kako bi se otkrila upisana lozinka i smanjili neuspeli pokušaji prijave.

Recovery lozinka i Brute Force zaštita

Administrator takođe može omogućiti korisničku i jednokratnu lozinku za oporavak ili može ponovo postaviti korisničku lozinku za vraćanje pristupa podacima. Osim toga, VP50 štiti od Brute Force napada tako što zaključava korisničke ili jednokratne lozinke za oporavak nakon 10 nevažećih unosa zaredom i kriptografski briše memoriju ako se administratorska lozinka unese netačno 10 puta zaredom. Dakle, dok su podaci izgubljeni, nema straha od kompromitovanja istih.

Dodatne zaštite

VP50 takođe može zaštititi od potencijalnog zlonamernog softvera na nepouzdanim sistemima, tako što i administrator i korisnik postavljaju Read-Only režim rada, kako bi zaštitili memoriju od pisanja; osim toga, ugrađena virtualna tastatura štiti lozinke od keyloggera ili screenloggera. Organizacije mogu prilagoditi i konfigurisati VP50 sa ID-om proizvoda (PID) za integraciju sa standardnim Endpoint Management softverom kako bi zadovoljile zahteve korporativnog IT-a i kibernetičke sigurnosti putem Kingstonovog Customisation programa.

Mala i srednja preduzeća mogu da iskoriste ulogu administratora za lokalno upravljanje svojom memorijom, npr. koristeći ulogu administratora za konfigurisanje ili ponovo postavljanje korisničkih lozinki ili jednokratnih lozinki za oporavak koje koriste zaposleni, oporavak pristupa podacima na zaključanim memorijama i usklađivanje sa zakonima i propisima kada je potrebna forenzika. VP50 je šifrirana memorija pod fizičkom kontrolom korisnika, što je čini superiornijom u odnosu na korišćenje interneta i usluga u cloudz za zaštitu važnih podataka.

Vault Privacy 50 pridružuje se našoj liniji šifriranih rešenja Kingston IronKey kao vrhunska USB memorija za pružanje sigurnosti podataka za poslovne korisnike”, rekao je Oscar Escayola, EMEA Flash menadžer poslovanja u Kingstonu. “Dodali smo neke od najtraženijih novih mogućnosti naših kupaca, poput nove opcije sa više lozinki i novog passphrase moda, kako ne bismo samo u potpunosti zaštitili podatke, već i učinili memoriju jednostavnijom za korisnike.”

Kingston IronKey Vault Privacy 50 dostupan je u kapacitetima od 8 GB – 256 GB i podržan je ograničenom petogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

Za više informacija posetite kingston.com.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare