Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe 4.0 recenzija - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe 4.0 recenzija

Moramo priznati da smo bili prilično začuđeni zašto Kingston nije predstavio svoj model brzog M.2 PCIe x4 SSD uređaja na bazi specifikacija 4. generacije PCIe magistrale.

Ako je iko mogao među prvima da to učini onda je to svakako kompanija sa legendarnom statusom na polju memorijskih proizvoda. I dok su se drugi, i neki manji proizvođači smenjivali u toj trci Kingston je ostao ravnodušan i po strani

U jednom trenutku samo iskoristili svoja poznanstva da direktno, možda i pomalo provokativno upitamo šta čekaju i u čemu je problem, jer drugi proizvođači u isto vreme ubiraju plodove marketinga činjenicom da ispred korisnika mašu svojim specifikacijama od kojih entuzijastima polazi voda na usta.

Odgovor je bio brz i jasan. U vreme izlaska prve generacije M.2 PCIe 4×4 modela nije postojao adekvatan NAND kontroler koji može da iskoristi prednosti brzih specifikacija PCIe 4.0 magistrale. Zašto bi izbacili uređaj koji je praktično identičnih performansi kao i PCIe modeli na 3.0 specifikacijama? I zaista je tako, ako malo bolje razmislite ta prva generacija je bila razočarenje jer nije nudila ama baš nikakve koristi  u vidu većeg sekvencijalnog transfera podataka. Uprkos PPT prezentacijama o protoku od 8GB u sekundi, ta prva generacija SSD uređaja nije mogla da prebaci 4GB u najboljem slučaju. Skor koji je skoro identičan modelima na bazi PCIe 3.0 specifikacija.

I danas, konačno dobijamo mogućnost da testiramo jedan od prvih Kingston SSD PCIe 4.0 modela, a izbacio ih je nekoliko i ovog puta testiramo najbolji namenjen onim najprobirljivijim PC desktop korisnicima – entuzijastima i gejmerima. U pitanju je Kingston FURY Renegade kapaciteta 1TB. Dakle, TOP model kada su u pitanju performanse, a ako je suditi po prvim utiscima – isplatilo se čekati

Benchmark.

Danas objavljeno

Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham stigao u Evropu

Zeljka

WhatsApp počeo uvoditi 3D avatare

Zeljka

Globalna proizvodnja pametnih telefona pala za 11% u Q3 2022. godine

Zeljka

Ostavite komentar