King zbog odluke izdavača da ne štampa memoare Vudija Alena: ''Šta je sledeće, koja zabrana?'' - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

King zbog odluke izdavača da ne štampa memoare Vudija Alena: ”Šta je sledeće, koja zabrana?”

Izdavačka kuća Hachette Book Group ipak je odustala od objavljivanja memoara reditelja Vudija Alena nakon lavine negativnih komentara.

Odluka izdavačke kuće Hachette da ukine objavljivanje memoara poznatog reditelja usledila je nakon što je novinar i sin reditelja Ronan Farou kritikovao izdavača na Tviteru, a desetine zaposlenih najavili su da će otići sa radnog mesta, piše portal Headliner.

Knjiga je trebalo da izađe sledećeg meseca.

” Odluka o otkazivanju knjige gospodina Alena bila je teška. Shvatamo naše odnose s autorima vrlo ozbiljno i ne otkazujemo knjige olako” najavio je izdavač, a prenosi sajt Page Six. Dalje u saopštenju se navodi kako su oni kao izdavačka kuća objavili mnogo provokativnih knjiga, ali i da nastoje da daju prostor različitim glasovima i stavovima.

Novinar Farou takođe je tvrdio da kompanija nije proverila činjenice predstavljene u knjizi niti da je imala kontakta sa njegovom usvojenom sestrom Dilan, koja dugo tvrdi da ju je otac Alen seksualno zlostavljao kada je imala 7 godina.

Alen do dan danas negira te optužbe.

Ima,međutim, i drugačijih mišljenja. Čuveni autor horora Stiven King užasnut je odlukom njujorškog izdavača da ne objavi memoare Vudija Alena.

”Odluka da ova knjiga ne bude objavljena me veoma brine. Ne zanima me uopšte gospodin Alen, samo se pitam šta je sledeće, koja zabrana? Kad to uradiš prvi put, svaki sledeći put je lakše” rekao je King.

Danas objavljeno

Boing danas opet testira svemirsku kapsulu “Starlajner”

Vanja A

15 zanimljivosti o ljevorukim ljudima

Vanja A

Kim Kardashian pozirala u bikiniju te dobila kritike od fanova

Vanja A

Ostavite komentar