Kinezi su "poludjeli" za ovim automobilom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kinezi su “poludjeli” za ovim automobilom

Autonomna vozila za dostavu na posljednjem kilometru, ključno rešenje stvoreno za beskontaktnu isporuku

Autonomna vozila za dostavu na poslednjem kilometru, ključno rešenje stvoreno za beskontaktnu isporuku kako bi se doprelo do krajnjih kupaca tokom pandemijske blokade, sve su traženija u Kini, navodi se u nedavno objavljenoj plavoj knjizi o automobilskoj industriji, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Predviđa se da će tržište doživeti eksponencijalni rast u narednih pet godina i dostići obim od 60.000 dostavnih automobila bez vozača do 2025. godine, navodi se u godišnjem izveštaju o razvoju kineske industrije komercijalnih vozila.

Međutim, kako je ukazano u izveštaju, pred komercijalizacijom vozila sa autonomnom vožnjom još uvek su mnogi izazovi.

Politika i propisi za njihovo pravo prolaza i pristup putevima nisu jasni, a zemlji nedostaju industrijski standardi za takva vozila.

Pored toga, implementacija velikih razmera komercijalnih vozila za autonomnu vožnju zahteva izgradnju komunikacionih mreža i prateće infrastrukture, izgradnje prateće infrastrukture koju Kina tek treba da poboljša, navodi se u izveštaju.

Procenjuje se da će, kako je istaknuto u izveštaju, veličina tržišta za takva vozila i prateću infrastrukturu zajedno dostići 496 milijarde juana do 2030. godine, objavila je CMG.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Hyundai Motor osvojio Luminary nagradu

Zeljka

Audi odustao od ideje

Zeljka

Kako se sklapa Rimac Nevera?

Zeljka

Ostavite komentar