2. Augusta 2020.

Kinezi opremaju brodove laserima i elektromagnetnim topovima

Big Portal

Ovi turbo generatori četiri puta povećavaju kapacitet generisanja energije na brodovima, što bi im tehnički omogućava da se u potpunosti oslone na električnu energiju, za pogon svih sistema.

To znači brže vrijeme odgovora na sve zadatke, značajnu uštedu energije i mnogo bolju upravljivost brodova, piše South China Morning Post.

Generatori će biti korišćeni i za napajanje oružja budućnosti kao što su elektromagnetni topovi, koje Kina trenutno razvija, i to tako da iskoriste sve prednosti novih generatora.

Novi kineski ratni brodovi će biti prvi koji će se u potpunosti oslanjati na električnu propulziju, ističe Futurism. Američka i britanska ratna mornarica trenutno posjeduju razarače koji su djelimično, a neki i potpuno elektrifikovani.

Kada su nova oružja u pitanju, američka mornarica je najavila opremanje svojih razarača laserskim sistemima, na kojima radi Lokid Martin. Istovremeno, britanska kraljevska mornarica razvija moćni laser snage 50kW (nazvan Dragonfire Laser Directed Energy Weapon), prenosi “Telegraf.rs”.

Inače, kada je dosadašnja upotreba novog oružja u pitanju, američka mornarica je, sredinom februara, tvrdila da je kineski ratni brod lasarskim oružjem gađao jedan njen izvđački avion, isitčući da takvo oružje može da nanese ozbiljnu štetu avionima i brodovima, kao i njihovim posadama.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare