19. Maja 2022.

Kinezi opet kopiraju: Da li i vama ovaj SUV izgleda poznato?

Big Portal

Kineski BAIC je lansirao BJ60, najnoviji model u svojoj bogatoj liniji SUV vozila, koji ima hibridni pogon. Ipak, najzanimljiviji detalj ovog automobila je njegov dizajn.

Spoljašnjost vozila predstavlja kombinaciju prednje maske, koja upadljivo podseća na Jeep (čak i ako su Kinezi izbegli da koriste tradicionalnu Jeep rešetku sa 7 proreza), sa karoserijom u stilu Toyote Land Cruiser.

BAIC BJ60 je prostrani terenac dimenzija (d/š/v) 5.020/1.925/1.955 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.820 mm. Ovi brojevi ga čine nešto dužim od Toyote Land Cruiser Serije 300, iako Toyotin model ima nešto duže međuosovinsko rastojanje.

BJ60 ima neke elemente koji podsećaju i na druga SUV vozila. Tako, na prime, zadnja svetla liče na ona sa Ford Explorera.

Automobil je postavljen na 20-inčne alu felne, a u unutrašnjosti se mogu videti tri reda sedišta presvučena belom perforiranom eko-kožom, dok će SUV biti dostupan i u varijanti sa pet sedišta.

Na komandnoj tabli dominiraju digitalna instrument tabla i 12-inčni ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir. Ostale karakteristike uključuju head-up displej, vrhunski audio-sistem, ambijentalno osvetljenje, grejana sedišta i panoramski krov.

BAIC nije otkrio detaljne specifikacije za BJ60, ali je naveo da će njegov hibridni pogonski sklop ponuditi ukupan radijus kretanja od 1.000 km i ubrzanje 0-100 km/h za 6 sekundi.

Kako piše Autohome, SUV će se isporučivati sa pogonom na sva četiri točka, blokadom diferencijala i mnoštvom sistema fokusiranih na terensku vožnju koji poboljšavaju njegovu sposobnost van utabanih staza.

Cene tek treba da budu objavljene.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare