2. Marta 2022.

Kinezi okom, BMW skokom: Produžili X5, putnici pozadi će uživati

Big Portal

Kineski kupci vole BMW X5, ali takođe vole automobile i SUV vozila sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Zato je bavarski proizvođač automobila predstavio X5 xDrive30Li i X5 xDrive40Li, dve produžene varijante svog modela koje će proizvodti u Kini i koje će biti dostupne isključivo na lokalnom tržištu.

Tajming lansiranja ovih vozila je pomalo čudan jer se očekuje da će restilizovani BMW X5 stići krajem godine, iako će stilske promene biti diskretne.

BMW X5 Li donosi povećanje međuosovinskog rastojanja za 130 mm u poređenju sa regularnom verzijom aktuelne, četvrte generacije ovog modela predstavljene 2018.

To znači da je razmak između osovina X5 xDrive30Li i X5 xDrive40Li tačno 3.105 mm, dok je ukupna dužina vozila 5.052 mm.

Sada je međuosovinsko rastojanje produženog X5 isto kao kod BMW-a X7, iako je veliki SUV bavarskog proizvođača i dalje najduži u X gami, sa 5.151 mm.

BMW ističe da je sva dodatna dužina u korist putnika pozadi, koji će imati više nego dovoljno prostora za noge.

Ovo je naročito vidljivo kada se automobil posmatra sa boka, s obzirom da su zadnja vrata šira nego pre i da omogućavaju lakši pristup kabini.

Li varijante standardno dolaze sa obiljem luksuzne opreme, uključujući komforna sedišta sa četiri stepena nagiba naslona, panoramski stakleni krov, ambijentalno osvetljenje…

Baš kao i varijante sa standardnim međuosovinskim rastojanjem sa istom oznakom, xDrive30Li je opremljen 2.0-litarskim četvorocilindarskim turbo-benzincem koji proizvodi 265 KS (195 kW) i 400 Nm, dok xDrive40Li dobija snažniji 3.0-litarski šestocilindarski motor sa 333 KS (245 kW) i 450 Nm obrtnog momenta.

U oba slučaja, snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog Steptronic automatskog menjača i BMW xDrive sistema.

Za razliku od BMW-a X5 sa regularnim međuosovinskim rastojanjem, koji se proizvodi u Spartanburg u Južnoj Karolini, SAD, Li varijante će se izrađivati u fabrici BMW Brilliance Automotive Ltd. Dadong u Šenjangu, Kina, nakon planiranog proširenja pogona.

BMW X5 xDrive30Li i X5 xDrive40Li biće dostupni u Kini od aprila 2022.

Cene još nisu objavljene, ali će, logično, biti veće od standardnih modela sa istim pogonskim agregatima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare